Featured FOOD NEWS

HOTSPOT: THE HARBOUR CLUB CAFÉ

december 20, 2015
The Harbour Club


Dat we van lekker eten houden, is jullie inmiddels al bekend. Toen Tête-à-Tête werd uitgenodigd voor een persdiner bij de nieuwste vestiging van The Harbour Club, móésten we natuurlijk een kijkje nemen. 

Begin deze maand is The Harbour Club Café geopend in het Olympische Stadion in Oud-Zuid. De nieuwe zaak – waar vroeger The Oyster Club zat – is een beheurlijk trendy plek, waar je kunt lunchen, borrelen, diner en dansen. Wat wil een mens nog meer.

Concept

Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club Café voor staat. Maar bij binnenkomst wordt al snel duidelijk dat het veel meer is dan dat. Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori (we love him) en medewerkers met Engelse bolhoedjes – hoe cool.  Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt voor een intieme sfeer. Dit is niet een doorsnee ‘café’. Neem plaats in dit trendy restaurant en laat de omgeving het werk doen.

SONY DSC
Keuken

Net als bij The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen vormen de ‘signature dishes’ de basis van de kaart. Een uitgebreide menukaart bestaande uit vis- en vleesgerechten, maar wel met een knipoog naar de Aziatische keuken. De gerechten van de open Josper Grill zijn een echte aanrader. Oh, en de oesters en de kakelverse sashimi ook trouwens. Het grootste gedeelte van de gerechten wordt als ‘shared dining’ geserveerd, zoals in bijna ieder hip restaurant tegenwoordig. Iets waar je misschien nog aan moet wennen, – wij gierige Hollanders willen meestal ons eigen bord- maar het is wel heel gezellig eten. Bestel gewoon genoeg en je kan cosy met z’n allen gezellig tafelen. Een avondje ‘harbouren’ is niet goedkoop, maar de mooie inrichting maakt het toch de moeite waard. De foto’s spreken voor zich:

TheHarbourClubCafe-06
TheHarbourClubCafe-11
TheHarbourClubCafe-03
SONY DSC

The Harbour Club Café
Olympisch Stadion 35
www.theharbourclub.com

You Might Also Like