Featured FOOD

HOTSPOT: THE FRENCH CONNECTION IN AMSTERDAM

april 30, 2018

Op de Singel in hartje Amsterdam, vind je al een aantal jaar restaurant The French Connection. Het restaurant stond al heel lang op Hajar’s lijstje, maar nu is het er eindelijk van gekomen. Haar oordeel lees je hier.

Ken je dat gevoel dat je iemand al een tijdje soort van kent, maar nooit echt goed hebt leren kennen? En wanneer je dan eindelijk goed kennis maakt, je onmiddellijk smoorverliefd wordt? Dat gevoel had ik een beetje bij The French Connection. Ja, ik had er wel eens van gehoord. Ja, ik was er wel eens langs gefietst. Ja, ik wist dat je er vast best leuk kon eten. Maar pas toen ik er kwam dineren, realiseerde ik me dat het wel écht een hele mooie zaak is.

Waarom? Zodra je het oude pand (in de kelder van het Odeon gebouw) binnenstapt voel je het al: deze zaak heeft de juiste combinatie van gezellig maar toch chic. Zacht licht, knusse hoekjes, laag plafond, gedekte tafels. Perfect voor een date night of een goede bijklets-sessie met een vriendin.

Wat kun je verwachten van het menu? De naam van het restaurant zegt het al: chef Jef van den Hout (van Bord’Eau) focust zich op de klassieke Franse keuken. Maar wel met een twist. Ik ging voor het vijfgangen menu (48 euro) en kreeg onder andere: coquille met truffel, topinamboer & waterkers en kabeljauw in tom kai kai met passievrucht en boksoi (goddelijk!). Mijn tip is daarom ook om je lekker door de chef te laten verrassen.

Bij het toilet vond ik een bos rozen met de boodschap ‘geef een roos aan iemand die je liefhebt’, dit zijn details waar ik een zwak voor heb. Zo lief! Tel daarbij het vriendelijke en kundige personeel bij op en mij heb je overtuigd… French Connection is hét voorbeeld dat een zaak soms even de tijd nodig heeft om helemaal te kunnen shinen. En die shine hebben ze nu wat mij betreft te pakken.

You Might Also Like