Featured FOOD

HOTSPOT: TAPAS ETEN BIJ BARÇA IN AMSTERDAM

augustus 26, 2016

Tête-à-Tête heeft weer een hotspot tip voor je ontdekt. Ditmaal geen splinternieuw restaurant, maar een oude bekende in Amsterdam, Barça

IMG_7817Iedereen die er is geweest, heeft er goede herinneringen aan: Barcelona. De stad van de zon, de zee en vooral het eten. Voor de mensen die terug verlangen naar lange avonden met verse paella en frisse sangria, maar geen tripje naar de Spaanse stad in de planning hebben, is er gelukkig the next best thing. Op het Marie Heinekenplein in Amsterdam vind je namelijk een klein stukje Barcelona in eigen land.

Even weg uit Nederland

Denk: een gigantisch terras met veel zon, vrolijk personeel en heerlijk eten. De chefs respecteren de traditionele Catalaanse gerechten en blijven daarom zo dicht mogelijk bij de originele recepten, zoals je die in Barcelona krijgt voorgeschoteld. Geloof ons, op het terras met het zonnetje op je bol (of onder de warmtelamp, want ja: Nederland) en een glaasje tinto verano in je hand, krijg je geheid een vakantie-flashback. Als je je ogen dan nog even héél fijn samenknijpt (en je een paar glaasjes verder bent) kan het best wel lelijke Heinekenplein zelfs door als een Spaanse Plaça.

Sfeervol

Een beetje Amsterdammer is wel eens in dit restaurant geweest, het is ten slotte al tien jaar geopend. Ik weet nog dat er vroeger (oma vertelt) in de avonduurtjes nog wel eens flink werd gedanst in de zaak. Daarna is Barça, voor mij in ieder geval, even off the radar geweest. Die tijd is inmiddels voorbij, want de eigenaren zijn zich weer meer gaan focussen op waar een goed restaurant om bekend moet staan: het eten. Op en rondom het Heinekenplein zijn er zoveel restaurants die komen en snel weer gaan, omdat ze het niet redden. Barça staat al tien jaar zijn mannetje in de buurt en dat is heel erg knap. En omdat ze dat zo goed doen, verdient Barça absoluut een plekje op onze hotspot lijst.

De zaak is ruim maar heeft door een slimme indeling heel veel gezellige hoekjes, perfect voor een date of een diep gesprek met een vriendin die je al een tijdje niet hebt gesproken. Door de Spaanse tegeltjes tegen de muur en het zwarte interieur oogt het restaurant sfeervol en zwoel. Als je hier in het weekend met een groepje vrienden gaat eten, heb je een grote kans dat je blijft hangen voor wat drankjes, want je voelt je hier al gauw op je gemak.

Het menu

De kaart is uitgebreid en biedt veel keuze voor zowel de kleine trek als de ‘ik kom net van m’n werk en sterf van de honger’-trek. Het is best lastig om te kiezen, omdat er zoveel opties zijn: salade, soep, hapjes. En wat dacht je bijvoorbeeld van vijf verschillende soorten paella? Maar er staan ook zo’n 30 verschillende soorten tapas op de kaart. Barça laat overigens ook zien dat een avondje tapas eten geen aanslag hoeft te zijn op je bankrekening. De prijzen zijn schappelijk waardoor je gemakkelijk veel verschillende gerechtjes kunt bestellen en met elkaar delen. Onze favorieten: de Paella de Gràcia (rode paella met artisjokharten), de Tortilla de calabaza (Spaanse pompoenomelet met raita), Vieiras al vino blanco (coquilles in Albariño-wijnsaus), de witte sangria én het limoentaartje. Give it a try!tapas2

You Might Also Like