Featured FOOD

HOTSPOT: ‘STARING AT JACOB X KU WEST’ IN AMSTERDAM

november 8, 2017

Fried chicken waffles en sushi onder één dak? Dit culinaire feestje is een mashup van twee toffe concepten: Staring at Jacob en Ku Kitchen. Een aanrader!

Dat wij fan zijn van Ku Kitchen in het centrum wist je misschien al, dus stond dit nieuwe filiaal in Amsterdam West gelijk op de ‘must-visit’ lijst. Als er dan ook nog eens overdag een volledig ander menu wordt aangeboden, moet dit restaurant eigenlijk twee keer op die lijst.

kuuNew York meets Tokyo

In vogelvlucht: overdag schuif je aan voor een New York style brunch met onder andere fluffy pancakes en wafels met siroop en bacon. Of ga voor de ‘Fuckin’ Everything’ die zijn naam eer aan doet met baby spinazie, gerookte wortel, geroosterde wilde paddenstoelen, bloemkool, ingelegde bieten, krokante gerst, geitenkaas, gebakken ei en nou ja, nog veel meer.

Dit kun je vervolgens weg spoelen met een bellini of een van de vele verschillende Bloody Mary’s. ’s Avonds waan je jezelf in Tokio met cocktails op basis van sake en overheerlijke sushi, sashimi en andere Japanse snacks. Naast de klassiekers zoals de California maki en grilled Yakitori zijn er ook bijzondere combinaties te proeven. Mijn favorieten: de maki met zalm en groene asperges (ja, echt) en de crispy nori tacos. Serieus, dit concept is geniaal!

Relaxte sfeer

Ongedwongen en relaxt, zou kun je het interieur van Staring at Jacob x Ku West het beste omschrijven. Denk aan een iets hippere versie van een Amsterdamse bruine kroeg. Daardoor is het een fijn plekje om lekker met een vriendin bij te kletsen en minder geschikt voor een huge party of een mega fancy diner. Een aanrader voor wie houdt van gezellig borrelen, shared dining en een volle tafel vol hapjes. Dat het daarbij ook nog eens prima geprijsd voor verse sushi, is natuurlijk een pluspunt.img_6338-2

Staring at Jacob x Ku West, Jacob van Lennepkade 215, Amsterdam.

You Might Also Like