Featured FOOD

HOTSPOT: RESTAURANT JUULS IN AMSTERDAM

augustus 16, 2016

Soms, heel soms, word je gewoon een klein beetje verliefd op een restaurant. Het komt niet vaak voor, maar zo nu en dan eet je ergens waar alles op z’n plaats valt: het eten, het personeel, de locatie. Restaurant JUULS is zo’n plek.

De Pijp is ook ver buiten Amsterdam een beroemde buurt. Genoeg plaatsen om te eten in deze bruisende buurt, maar laten we eerlijk zijn: veel plekken zijn mega toeristisch. Toch is er in het kleine restaurant JUULS op de Albert Cuypstraat, in het hart van de Pijp, geen gebrek aan authenticiteit.

De zaak staat onder leiding van de oud bedrijfsleider van restaurant Johannes, er is een nieuwe chefkok aan het roer en er vond recentelijk een restyling plaats. Dit alles heeft gezorgd voor een fijne, ongedwongen sfeer in de zaak. Wie zegt dat er in Amsterdam geen goed horecapersoneel meer is, is overduidelijk nog niet in JUULS geweest. De keuken en het personeel zitten met elkaar op één lijn en kan een goed geoliede machine genoemd worden. Deze mensen hebben écht hart voor de zaak, dat merk je direct. Toen ik later begreep dat zo’n beetje iedereen die in JUULS werkt (van chef tot sommelier) ook in één huis samenwoont, begreep ik wel waar die fijne dynamiek vandaan kwam.

Het eten

Ook het ‘wat de pot schaft’-systeem draagt bij aan de informele sfeer. Je kiest gewoon hoeveel gangen je wilt en vertrouwt erop dat de chef je verrast met mooie gerechten. En geloof mij: je zult er geen spijt van krijgen. Ook als je (net als ik) specifieke dieetwensen hebt, kun je met een gerust hart een avond goed genieten. Geef het bij je reservering alleen wel even door wat je liever niet eet.

Chefkok Danny gooit iedere maand het menu om en komt dus telkens met nieuwe gerechten. Grote kans dat wanneer je dit leest, het menu dus compleet veranderd is. Maar ik kan je wel wat meegeven: Danny heeft iets met Azië. In de meeste gerechten is daar heel subtiel iets van terug te vinden. Maar dan in een Frans jasje. Volg je het nog? Nee? Kijk dan maar gewoon mee naar de foto’s…

Rauwe makreel tartaar met (voor mij geen) chorizo, gefermenteerde cherry tomaat, olijf en pankokruim als krokantje.

Rauwe makreel tartaar met (voor mij geen) chorizo, gefermenteerde cherry tomaat, olijf en pankokruim als krokantje.

IMG_6047 (2)

Veel te lekker: langoustine met paling en ingelegde radijsjes. Echt mijn favoriet van de avond.

IMG_6033 (2)

Wontons van Noordzeekrab, cantharellen, venkel, rood hoorntjeswier, schuim van eendenlever en olie van dragon. Met daarbij een wijn uit het Loire gebied.

Zeebaars (mijn eetpartner kreeg diamanthaas) met een aslaag van uien. Met daarbij (paarse) bloemkool, romanesco, gnocchi en pecorino en saliesaus.

Zeebaars (mijn eetpartner kreeg diamanthaas) met een aslaag van uien. Met daarbij (paarse) bloemkool, romanesco, gnocchi en pecorino en saliesaus.

Alle gerechten zijn prachtig opgemaakt, complex van smaak en met liefde bereid en geserveerd. Een heerlijke ongedwongen vibe, hardwerkend personeel en heel lekker eten en drinken. Alle ingrediënten om een topavond te hebben, toch? JUULS, je was boven verwachting goed. Ik ben op je.

You Might Also Like