Featured FOOD

HOTSPOT: RESTAURANT JANSZ IN DE NEGEN STRAATJES

februari 6, 2016

Amsterdam heeft er weer een hip restaurant bij. Midden in De Negen Straatjes is Jansz, het restaurant in het Pulitzer Hotel, geopend. Tête-à-Tête werd uitgenodigd om als een van de eersten het menu te proeven.  

“Ik wil echt maximaal om 22.00 uur thuis zijn, hè”, zeg ik tegen Kiki als we de Abel uitstappen op de Reestraat nummer 8. “Ik ook. Desnoods skippen we het dessert”, antwoordt ze. Eindstand: om 00.00 uur rollen we pas voldaan richting de uitgang van Jansz.

jansz4

Pulitzers Bar

Het begint allemaal met een drankje in de Pulitzers Bar, die grenst aan het restaurant. Door ons direct bestempeld als ‘hele goede plek voor een date’. Waarom? Comfortabele sofa’s, gedimde lichten en heel veel fijne hoekjes om te uhm… babbelen. Je avond begint (of eindigt) daar in ieder geval goed. Vanavond geen date-night. Dus na het welkomstdrankje maande het gezelschap van actrices, foodbloggers, ondernemers en mede-journalisten zich naar het restaurant. Dat Jansz zich in een historisch Amsterdams pand bevindt, zie je terug in het interieur. Marmeren tafeltjes, mosgroene bankjes en uitzicht op de Keizersgracht. Omdat het restaurant in een U-vorm is gebouwd, is de open keuken het bruisende middelpunt. Zo kan iedereen een kijkje in de keuken nemen, iets wat je steeds vaker ziet in Nederlandse restaurants.

Simpel menu

Op de kaart staan veel gerechtjes die eigenlijk helemaal niet zo bijzonder ogen. Gehaktballetjes in tomatensaus, nicoise salade, burrata… allemaal dingen die iedereen wel kent en zelfs thuis eet. Maar als de gerechten op tafel verschijnen begrijp ik Jansz’ motto direct: simply beautiful & beautifully simple. De gerechten zien er stuk voor stuk prachtig uit. Ook de goede smaken dragen bij aan een hoge wow-factor.  Terwijl mijn tafelgasten genieten van een ‘niet normaal lekkere’ bavette, heb ik absoluut niet het gevoel dat ik iets mis. Het restaurant heeft namelijk – zoals gelukkig bijna elke nieuwe zaak in Amsterdam – uitstekende vega opties. Het gerecht met bloemkool met paddenstoelen was mijn favoriet. Zelfs Kiki die geen fan is van de groente riep: “Oh, bloemkool is eigenlijk heel lekker”.jansz7

Echte New York cheesecake

jansz

Dé cheesecake

Als de klok 22.00 slaat kijken wij elkaar eventjes aan. Naar huis gaan en dessert skippen? Nah! And thank god for that, ik had de toetjes niet willen missen. Vooral de New York cheesecake met pistache ijs, die was net zo lekker als in the Big Apple. Niet zo gek want chef Cassidy Hallman werkte jarenlang in New York. Zeg maar dááág dieet! Mooi gezelschap maakt natuurlijk de avond nog leuker en doet het eten nog lekkerder smaken. Maar die cheesecake zou ik alleen thuis op de bank kunnen eten en er nog steeds net zo van genieten.. (misschien een ideetje, Deliveroo?)

 

Restaurant Jansz, you started with a bang! Ben benieuwd of jullie dit niveau kunnen vasthouden. Ik kom het in ieder geval binnenkort weer even checken. Al is het alleen maar om die gruwelijk lekkere cheesecake weer te proeven.jansz2

You Might Also Like