FOOD

HOTSPOT: RESTAURANT C

november 22, 2015

Amsterdam Oost is hot. En nee, dat zeg ik niet alleen omdat ik er woon. De een na de andere tent opent haar deuren in de wijk. Maar naast koffiehangouts, laidback eettentjes en barretjes is Oost met Restaurant C ook een fine dining restaurant rijker.

Kreeft met gnocchi, parmezaan en basilicum (100 graden Celsius)

Kreeft met gnocchi, parmezaan en basilicum (100 graden Celsius)

In oktober opende het restaurant van de man achter Baut en Baut Zuid, Michiel van der Eerde, in stijl. In korte tijd groeide de nieuwste zaak van de topchef uit tot een hotspot, favoriet onder Amsterdammers. Waarom? Los van de toffe locatie op de Wibautstraat en de fijne inrichting is het uniek concept wat mensen naar het restaurant trekt. Myself included.

C staat voor Celsius. De menukaart is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden met ‘kleine’ gerechten. De bereidingswijze staat dus centraal. “Denk aan een stukje zalm dat 40 minuten lang op 39 graden wordt gegaard. Eén en hetzelfde product verandert compleet bij bereiding op verschillende temperaturen”, zegt Michiel tegen mij tijdens de perslunch.

Gestoomde kabeljauw met een zoetzure salade

Gestoomde kabeljauw met een zoetzure salade

 

 

Mijn persoonlijke favorieten zijn de kreeft, de kabeljauw en het chocolade basilicum toetje. Al deze gerechten worden in de grote keuken, midden in het restaurant bereid. Gasten kunnen plaatsnemen aan de zijkanten van de keuken en zo meekijken hoe hun eten wordt gemaakt. Dit zou ik dan ook echt aanraden. Het is zo leuk en leerzaam om de koks aan het werk te zien.

De gerechtjes zijn niet heel groot, dus als je van delen houdt kun je lekker veel bestellen. Het fijne personeel en de goede wijnkaart maken Restaurant C een heerlijk avondje uit. Zeker de moeite waard!

Last but not least: chocolade toetje met koffie en basilicum

Last but not least: chocolade toetje met koffie en basilicum

You Might Also Like