Featured FOOD

HOTSPOT: LOTTI’S IN THE HOXTON AMSTERDAM

november 30, 2016

Hoewel deze zaak al een tijdje bestaat, hebben wij hem nog niet behandeld in onze hotspot-rubriek. Hoogste tijd dus om redacteur Eugenia het nieuwe wintermenu te laten proberen dus. En ze is overtuigd: Lotti’s is een echte hotspot. Waarom? Dat lees je hier.

Gelegen aan de Herengracht huist in het met rode bakstenen ingelegde Hoxton Hotel een pareltje van een restaurant: Lotti’s. Geopend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, wordt hier voor ieder wat wils geserveerd. Van zeevruchten, pasta en gegrild vlees tot kleine gerechten. Brunch lovers (Hajar, lees je mee?) zullen onder andere blij worden van de fluffy American pancakes, wilde spinaziesalade met geroosterde pompoen en gepocheerde eieren met avocado op toast. De lunch borduurt op deze geslaagde combi’s voort en bezorgt je midden op de dag een goed gedoseerde smaakexplosie. En dan is er natuurlijk nog het diner. Je snapt ‘m: smulpapen kunnen de héle dag terecht in deze stylish zaak.

loungeHet interieur

De inrichting is modern, maar niet hipster, wat een bijzonder interieur oplevert. Chille banken bij de hotelbar (die ook écht lekker zitten) en een speels eetgedeelte, met fijne hoekjes en een open keuken zorgen ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt. Heel knap voor een hotelrestaurant, die vaak toch overdreven chique of kil kunnen overkomen. Daarachter is nog het privé gedeelte te vinden, wat je misschien al kent omdat hét Tête-à-Tête lanceringsfeest daar plaats vond. Het restaurant staat onder leiding van Walter Marskamp (voorheen Wilde Zwijnen). De Engelse referenties op de kaart, zoals de sticky toffee pudding, zijn knipoogjes naar de roots van The Hoxton wat oorspronkelijk een Engels hotel is.

lottisHet eten

Waar te beginnen? Als je op zoek bent naar een verfijnd etentje dat het midden vindt tussen de Nederlandse, Franse en Engelse keuken, is Lotti’s een uitstekende plek om neer te ploffen – na bijvoorbeeld een dagje shoppen. Ten eerste is alles op je bord prima Insta-materiaal. Mijn persoonlijke aanraders zijn de artisjok salade met geitenkaas, gegrilde vijgen, mosterdblad en zoethoutdressing én de goddelijke kabeljauwfilet met bieten, in boter gebakken witte kool, amandelen en karnemelk. Geloof mij, zowel voor het oog als voor de mond een feestje. Verder bewijst de heirloom root salad met vergeten groenten dat bescheiden groentjes echt niet saai zijn. Als je zin hebt in warme soep zal de muskaatpompoensoep met crunchy appelstukjes en hazelnoot je zeker goed verwarmen en vullen.

Na zo’n feest van hartige gerechten voegt een toetje – eerlijk gezegd – weinig toe. De geglazuurde chocoladebom, chocolademuffin, witte chocolade ijs en de cheesecake (want die moesten natuurlijk wel allemaal even geproefd worden) vond ik dan ook een beetje teleurstellend. De sticky toffee pudding was de enige uitzondering op dit gebied. Daar wil ik wel een keer voor terug komen!

Al met al krijg je deze winter bij Lotti’s zeker goed te eten. Met een lekker kopje koffie of thee om het af te sluiten, voordat je de koude grachten weer gaat trotseren. Leuk om een vriendin mee naar toe te nemen om lekker bij te kletsen of met een gezellige, grote groep te eten en daarna te gaan stappen.

Tekst: Eugenia Melissen Ferrer

Foto’s: Lotti’s/Instagram

You Might Also Like