Featured FOOD NEWS

HOTSPOT: LE JARDIN IN UTRECHT

februari 13, 2016

Groentenfan? Dan is Le Jardin in Utrecht he-le-maal jouw plekkie. Gastredacteur Annemarie van Ulden ging voor Tête-à-Tête op pad en ontdekte de keuken. 

Mijn moeder is – net als ik – gek op lekker eten en appt me dan ook regelmatig met de vraag of ik nog tips heb. Ik stuur haar het hele land door, maar steeds vaker komt ze terug met een klacht: te weinig groente.

Groen-te-no-mie

Schermafbeelding 2016-02-12 om 10.27.57 PMDaar ben ik eens op gaan letten en inderdaad, hoewel groente zeker in de culinaire lift zit en steeds meer (top)chefs een eigen moestuin hebben, is de verhouding groente vs de rest op het bord in veel betaalbare restaurants toch nog een beetje scheef. Dus, ik stuur mijn moeder naar groenterestaurant Le Jardin, maar niet voordat ik er zelf een hapje heb gegeten. Om, zoals eigenaar Lars Mooren het zelf noemt, een avondje ‘groentenomie’ te ervaren.

IJzersterk concept

Le Jardin opende eind vorig jaar aan de Mariaplaats in Utrecht. Een prachtig, blauw geschilderd pand met binnen vooral heel veel groen. En niet alleen op het bord. Als je binnenkomt, passeer je eerst de bloemist en waan je je vervolgens in een heel grote binnentuin, met lekker veel vertical farming, love it! Oftewel ‘De tuin’ en dat concept vind je overal terug. Zelfs de menukaart doet denken aan een stuk boomschors.

Schermafbeelding 2016-02-12 om 10.28.17 PMCoquilles!

Dat mijn hoofd – dat van een grote vlees-/visliefhebber – moeite heeft met schakelen, blijkt direct bij het bekijken van de menukaart. Hier geen stukje vlees met…, maar bloemkool met…. Oftewel: ‘Voor mij graag de bloemkool vooraf en peen als hoofdgerecht.’ Dat daar coquilles en schelvis bij worden geserveerd, is bijzaak. Nou ja, niet helemaal natuurlijk, want duidelijk ook met veel zorg bereid. Heerlijk! En het vrolijke, jonge team dat in charge is, maakt de gezellige avond compleet.

Lekker veel groenten

Uiteraard kun je hier ook heel goed volledig vegetarisch eten, maar voor wie – net als ik – toch graag een stukje vlees of vis eet, is Le Jardin ook echt een aanrader. Er wordt gekookt volgens het 80-20 principe, lekker veel groenten dus. Bijkomend voordeel, zo gaar als je soms kunt worden van een flinke hamburger of steak, zo fris loop je hier de deur uit. Da’s ook wel eens lekker.

Schermafbeelding 2016-02-12 om 10.27.24 PMwww.lejardinutrecht.nl

You Might Also Like