Featured FOOD

HOTSPOT: KU KITCHEN & BAR

januari 5, 2016

De gasten op ons lanceringsfeest hebben in november al kennis kunnen maken met de hapjes van Ku Kitchen & Bar. Dit restaurant in de Utrechtsestraat (mijn lievelingsstraat in Amsterdam) serveert Japans eten en cocktails. Als het aan ons lag, stond dit elke dag op het menu. 

Een aantal maanden geleden werd bekend dat all you can eat sushi-restaurants vaak geen verse sushi serveren. Het eten zou ook nog eens vol met bacteriën zitten. Ugh, dit nieuws viel ons (absurd vaak te vinden in dat soort tentjes) zwaar. Heel zwaar.

Geroosterde avocado met ponzu dressing

Geroosterde avocado met ponzu dressing

Want het alternatief is à la carte sushi en dat is heel lekker maar vaak ook…best duur. Daar was dan opeens Ku Kitchen. Sushi en andere lekkere Japanse gerechten van de kaart voor een schappelijke prijs. Hoera!

Gelijk gezellig

Bij binnenkomst lijkt de zaak eigenlijk op een hip burger- of slarestaurantje, die je in Amsterdam tegenwoordig op elke hoek van de straat lijkt tegen te komen. De lange bar en cozy zithoekjes maken Ku Kitchen gelijk gezellig. De zaak is niet megagroot, toch zit je niet bij elkaar op schoot. Op iedere tafel staat sojasaus met minder zout. Hallelujah! Daar moet ik normaal altijd specifiek naar vragen, omdat deze variant veel gezonder is en écht niet minder lekker. Veel sushizaken hébben het niet eens in huis, bij Ku Kitchen krijg je het standaard.

ku5

Scroppino gemaakt van sake. En crunchy handrolls.

Sushi & meer

Het personeel neemt rustig de tijd om het menu aan je uit te leggen en vertelt met veel passie over wat er op tafel komt. Dat is super prettig want de kaart is nogal uiteenlopend. Sushi, sashimi, hoofdgerechten, fingerfood, snacks. Eigenlijk wil je alles proberen, maar de porties zijn best groot dus bestel niet alles tegelijk. Tip: plan niet al te veel ná je diner, grote kans dat je na de etentje nog blijft hangen om de heerlijke cocktails van de kaart te proberen. Cheers!

Sushi, cocktails en toetjes: wat wil een mens nog meer?

Sushi, cocktails en toetjes: wat wil een mens nog meer?

Ku Kitchen & Bar, Utrechtsestraat 114, 1017 VT Amsterdam

You Might Also Like