Featured FOOD

HOTSPOT: DINNER IN MOTION IN UTRECHT

december 15, 2016

Eens in de zoveel tijd ga je ergens naartoe waarvan je écht niet weet wat je kunt verwachten. Dinner in motion was zoiets. ‘Een 360 graden belevenis in een digitaal theater, tijdens het eten’, zegt organisatie. Redacteur Annemarie van Ulden nam de proef op de som.

Ready for takeoff? Hou je glas vast

The wall 2Dinner in motion. Het is een soort diner, bioscoop en theatervoorstelling in één. Oh en een attractie, denk aan La Via Volta, in Walibi. Bij binnenkomst krijg je een boarding pass en nog voor de eerste gang wordt duidelijk waarom. Als ‘de reis’ aan tafel begint, is het alsof je opstijgt. Door de projecties op de muren, waan je je in een vliegtuig (of ruimteschip) en als alles begint te trillen en de wijn bijna uit de glazen spat, weet je: we zijn onderweg.

De reis gaat naar Amerika, door de woestijn en over besneeuwde bergtoppen. Onderweg komt het toestel terecht in een storm en voel je het waaien. Ook neemt het vliegtuig (duikboot?) een duik in zee en maakt het een tussenstop in het casino. Het leuke is natuurlijk dat het menu daarop is aangepast. Dus diep in de zee, terwijl de Nemo’s je om de oren vliegen, wordt er een heerlijk stukje vis geserveerd. En als er een kabouter over tafel loopt, tussen de paddenstoelen door, weet je ook wat er komen gaat. Inderdaad, een gevulde paddenstoel met allerlei lekkers.

De reis duurt zeven gangen en raakt al je zintuigen. De presentatie van een aantal Hollandse meesters op je bord aan het einde, is toch wel het hoogtepunt. Ik zal niet te veel verklappen voor wie nog wil gaan, maar denk aan een parel… Een beetje indutten bij het nagerecht, na de nodige wijntjes, is er trouwens niet bij. Want het vliegtuig moet ook nog aan de grond worden gezet dus houd je glas vast!dinnerinmotion6

Leuk compleet avondje uit

Een heel bijzonder concept, iets dat ik nog nooit had meegemaakt. Een waar spektakel, een leuk avondje uit. Al lijkt het eten ondergeschikt aan alle entertainment, wat ik wel jammer vind. Leuk voor een date? Nee. Aangezien je met 37 man (lees: 35 onbekenden) aan één tafel zit. Beter als personeelsuitje, familiediner of misschien als onderdeel van een vrijgezellenfeest. Oh en het is niet zo geschikt voor mensen met epilepsie trouwens, door de indrukwekkende licht- en lasershows.

Foto’s en meer informatie:dinnerinmotion.nl

 

You Might Also Like