Featured FOOD

HOTSPOT: DIM SUM NOW

december 5, 2015

Voor smulpapen die van de Chinese keuken houden is er een nieuwe hotspot geopend in Amsterdam. New kid on the block Dim Sum Now serveert uitsluitend gestoomde hapjes met allerlei verschillende vullingen die je allemaal wil proeven. Death by dim sum.

Wellicht ken je Dim Sum Now van de populaire foodtruck die afgelopen zomer op onder andere Rollende Keukens en Sail stond. Vanwege het succes is er sinds oktober een permanente locatie geopend voor eat in of take away dim sum op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam.

IMG_3970 (2)Op de luifel staat: Baskets of Steamy Goodness. Nou, dat is geen leugen. Bij binnenkomst staan de grote rieten manden al op de toonbank. Het menu is simpel en niet zo duur. Een mandje met vijf dim sum of gyoza kost zes euro en als je er een menu van maakt krijg je er een potje thee en edamame of zeewiersalade bij (€9,95). Verder is er nog te kiezen tussen de specials, een aantal hele speciale gestoomde hapjes, die per stuk te koop zijn.

IMG_3916 (2)Dim Sum Now biedt hapjes gevuld met vlees, vis of groenten (er wordt gewerkt aan vegan hapjes!). Sommige dim summetjes zijn traditioneel gevuld met bijvoorbeeld zoet gemarineerd varkensvlees, maar er wordt ook volop geëxperimenteerd met nieuwe smaken. Dim Sum Now onderscheidt zich sowieso van andere Chinese restaurants omdat ze werken zonder kleur- en smaakversterkers (geen MSG hoera!). “Van mensen die gewend zijn dim sum te eten, krijgen we soms wel eens de opmerking dat het wat flauwer smaakt dan dat ze gewend zijn”, aldus Dim Sum Now. “Maar dat is omdat wij alleen natuurlijke producten gebruiken”. Lekker én gezond dus, we like!

IMG_3886 (2)Verwacht geen chille zithoeken en laptoptafels. Je komt hier om wat hapjes te eten en gaat daarna weer verder met je dag. Van origine wordt dim sum niet op specifieke momenten op de dag gegeten, dus je kunt op ieder moment waarin je zin hebt in een lichte maaltijd binnenstappen. Daar houden wij van! #foreverhungry

Dim Sum Now, Ferdinand Bolstraat 36. Dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00

Dim Sum Now, Ferdinand Bolstraat 36. Dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00

 

 

 

You Might Also Like