Featured TRAVEL

HOTELTIP: FLORIS SUITE HOTEL OP CURAÇAO

december 18, 2016

Zoals jullie weten zijn Hajar en ik best vaak in het buitenland. Soms op uitnodiging, soms omdat onze eigen innerlijke wanderlust omhoog komt poppen. Voor lange strandvakanties, stedentripjes, persreizen of grootste wereldavonturen. Feit blijft dat er heel wat hotelbedden ter wereld beslapen zijn door een van ons. En daarom tijd voor een geheel nieuwe rubriek: de hoteltip.

Schermafbeelding 2016-12-17 om 12.06.22 AMWe trappen af met mijn lievelingshotel in dushi Curaçao. Als jullie dit lezen ben ik al lang en breed weer terug in ons boerenkoollandje, maar op het moment dat ik dit schrijf zit ik met mijn billen op een strandstoel aan een tropische zwembad, met een goed glaasje wit, tientallen palmbomen, leguanen en oké fuck – ook muggen om me heen. Ja, ook dat is Curaçao, dus be prepared die beesten zijn net fucking piranha’s. Anyway, in de basisregel der reizen heb ik eigenlijk met mezelf afgesproken nooit twee keer naar hetzelfde hotel te gaan voor een lange zomervakantie. Zeker niet twee jaar achter elkaar. Maar deze plek heeft mijn hart gestolen. En daarom tijd voor een uitgebreide review.

Het Floris Suite Hotel aan de Piscadera Baai (ongeveer 3 kilometer van Willemstad) is het eerste designhotel van het eiland, ontworpen door Jan des Bouvrie himself. De receptie is strak, clean, wit, en toch gezellig. Het maakt overigens geen drol uit wie er achter de balie staat, íedere morgen word ik met een grotere glimlach dan Cameron Diaz ooit kan faken begroet.

Floris Suite Curacao.
Adult only

Het hotel is ‘adult only’, een concept waar ik nooit eerder over nadacht, maar eerlijk, als je als stel op vakantie bent is dat écht behoorlijk relaxed. Daarnaast is het hotel ook behoorlijk gay friendly en maakt zich hard voor de gay pride – hier de Curaçao Pride. Waar homoseksualiteit op het Caribische eiland tot een aantal jaar geleden voor velen nog een taboe was, lijkt dit nu sociaal geaccepteerder te worden. Mede door Floris Suite en ik vind het oprecht enorm knap hoe de Nederlandse Marlous (al jarenlang woonachtig op het eiland en hoofdredacteur van magazine ‘the Pride Villager’) zich hiervoor weet in te zetten.

Rooms

Dan de kamers. Niet geheel onbelangrijk. Dit hotel heeft alleen maar suites met veel wit. De Royal King Suite is een toppertje met kingsize bed en eigen keuken, mocht je iets dieper in de buidel willen tasten zou ik je de Imperial Suite met losstaand bad aanraden. Echt hélemaal het einde. Man man. Ik zou anderen overigens wel altijd aanraden om in het vernieuwde gedeelte van het hotel te zitten, anders zijn de kamers net iets ouder en bruiner qua inrichting. En hé, dat willen we niet op Instagram natuurlijk. Zie onderstaand de Imperial Suite:

Suite 48-1135-Edit-2Suite 64 bedroomSuite 48-1100-Edit-2

Echt relaxen…

Om te ontspannen duik je in de Spa (chillen in de sauna, jacuzzi’s of op de massagetafel) en heb je na een rozige zonnige dag helemaal geen zin om het hotel te verlaten, dan is een bezoek aan het huisrestaurant Sjalotte geen gek idee voor een avondje fine-dining. Mocht je écht een luieravond hebben en nog met die jetlag kampen… de Floris Suite burger (Sanders lievelings) en de Shrimp Alfredo pasta (mijn lievelings) bestellen via de roomservice is ook eh, geen straf.

Een auto huren is een absolute must op Curaçao, maar mocht je dit de eerste dag nog niet geregeld hebben, kun je perfect naar het privéstrand Moomba Beach worden gebracht met een golfkarretje. Overigens ook makkelijk te lopen, maar je snapt: we zijn op vakantie liever lui dan moe. Eenmaal aangekomen sta je waarschijnlijk (net als ik de eerste keer) eerst tien minuten foto’s te maken want MIJN GOD. Dit water is bláuw. Dit zand is wít. dit strand is móói. En ook enorm snorkelwaardig trouwens, mocht dit je ding zijn.

YUN00025

Na een stranddagje vond ik het heerlijk om rond een uurtje of half 5 weer terug te gaan naar het hotel om nog even van het nazonnetje te genieten bij het zwembad. Als je me zegt dat ik in een freaking tropische tuin zit geloof ik het trouwens ook. Wat een fijn zwembad. Trouwens, iedere dag tussen vijf en zes kun je er ook nog genieten van twee drankjes van het huis want het woord happy hour begrijpen ze hier niet eh, helemaal. En dat vinden we heulllemaal niet erg zal ik maar zeggen. Er werden net ook al hapjes rondgebracht om ‘iets te snacken te hebben’ naast je alcoholische versnapering. “Kiki, dushi, wil je ook nog iets lekkers?”, aldus mijn grote vriend Alex de barman terwijl hij een grote schaal hapjes onder mijn neus houdt.

Ik bedoel, dit is toch service? Het persoonlijke. Het vriendelijke. De leuke briefjes op je bed met een uitnodiging om op vrijdag een drankje te komen doen met alle andere hotelgasten. En no strings atteched als je daar even lekker geen zin hebt. De zorgeloosheid van hier te gast zijn. Dit zijn de momenten die voor mij het verschil maken tussen een ‘prima’ hotel en een ‘goed’ hotel. Misschien leuk om in je overweging mee te nemen als je ooit richting Curaçao wilt gaan. Enne, dat wijnglas begint nu toch echt leeg te raken, tijd voor een nieuwe, joe!

You Might Also Like