FASHION Featured NEWS

HONDEN SCHITTEREN OP DE ‘DOGWALK’

december 12, 2015

Honden en mode. Alleen als je aan Paris Hilton denkt gaat er misschien een belletje bij je rinkelen, maar verder lijken de twee niet echt een combinatie. Toch denkt de Amerikaanse modeontwerper Roberto Negrin (28) daar heel anders over.

Hij maakte een heuse ‘dogwalk’, waar honden kunnen flaneren in de meest creatieve creaties. De honden Punk, Buster, Guus, Vizsla, Yazz en Kiya defileren als echte fashion models op de dogwalk. Misschien eerst wat onwennig, maar getooid in de meest extravagante creaties, verdween de plankenkoorts als sneeuw voor de zon.

1 Roberto Negrin gangNegrin is in New York al doorgebroken en wordt gevraagd voor tv optredens, commercials en fashionfestivals. Zijn hondenoutfits worden vooral gedragen door de huisdieren van de happy few en rich and famous people. “Op namen van celebrities kan ik vanwege privacy natuurlijk niet ingaan, maar prijzen van 250 tot 25.000 dollar maken mijn outfits behoorlijk exclusief.” Prijzen zijn afhankelijk van de tijd die Negrin in zijn ontwerpen steekt en de materialen waarvan ze gemaakt zijn. De fashion designer verwerkt graag Schwarovski kristallen, pailletten of veren van een pauw in zijn hondenkleding. Lachend: “Die dure hondenkleding is misschien meer voor multimiljonairs die echt niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen”.

 Met liefde gemaakt

“Jullie Nederlanders mogen best wel wat expressiever en vrijer zijn als het om hondenfashion gaat”, aldus Roberto. Laat de liefde voor je hond zien, wees niet zo bescheiden, kijk naar deze hondjes, ze zijn gek op al die aandacht en liefde.”

Roberto Negrin, wonend en werkend in New York, heeft zelf drie honden en houdt van ze alsof het zijn eigen kinderen zijn. Dat blijkt ook uit de kledingstukken die hij allemaal met de hand maakt. “Met liefde voor mijn hondjes. Zachte stoffen, die niet knellen en comfortabel zijn om aan te trekken. Believe me, the dogs love it”. Ook tijdens het maken van de video zorgde Negrin er samen met de baasjes voor dat het de honden aan niéts ontbrak. Hoe bedoel je diva’s?

hond1roberto in hal met hond zonder kaartjes

You Might Also Like