Featured NEWS TRAVEL

HOLY SHIT, JE WILT HET: EEN ABBO VOOR VLIEGEN IN EEN PRIVÉJET

mei 11, 2016

Word jij ook altijd zo moe van de wachtrijen op de luchthaven? Ben je liever een luxepoes en reis je in stijl? Dan is dit misschien iets voor jou. Man man, wat is dit een cool concept.

Jetje delen, buuf?

Als je geen Kardashian, Bieber of Obama van achteren heet, klinkt het idee van vliegen in een privé jet alleen al misschien wat onbereikbaar. Maar er is nieuws: vanaf deze week lanceert Jetwise een nieuwe manier van vliegen: de shared Jet. Deze new-kid-on-the-block verzorgt een luxe vliegservice voor een vaste prijs per jaar, en maakt privé-vliegen ineens een stuk toegankelijker.

CEO Vince Meens legt het idee achter de shared Jet uit: “Wij zagen dat 95% van de privé-toestellen stil staat, en aan de andere kant een gigantische behoefte voor routes en schema’s die niet bediend worden door de reguliere vliegmaatschappijen omdat de behoefte te klein is voor de grote toestellen die ze exploiteren. Daarom hebben we de shared jet tot leven geroepen.”

Doei lange wachtrijen

Schermafbeelding 2016-05-10 om 9.12.57 PM

Om maar meteen met het zware nieuws te beginnen: 6000 euro zul je per jaar apart moeten leggen om gebruik te kunnen maken van de shared jet. Het goede nieuws? Je kan ongelimiteerd op vaste lijntrajecten vliegen, er zijn ineens geen lange wachtrijen en -tijden meer, en HALLO, je kan onbeperkt in een jet. Dacht toch écht dat zo’n grapje vele malen duurder zou zijn.

Is die 6000 per jaar je toch wat te overdreven? Je kan naast het membership ook gewoon betalen per stoel. Door het delen van de vlucht met andere luxepoezen en wanderlustjes, vlieg je alsnog voor een scherpere jet-prijs naar verschillende plaatsen binnen Europa. Een typische gevalletje: je wist niet dat je het nodig had, maar nu wil je het. Die jet.

Lieve vrienden, mama, liefde, ik was vrijdag jarig, remember? Volgend jaar dan maar?


Illustratie: Sanne Koekenbier

You Might Also Like