FASHION Featured NEWS

HOE TOF: MODEOPLEIDING TOT JEANSMAKER

april 12, 2016

Op de School voor Journalistiek werd er tot mijn grote ergernis barweinig met mode gedaan. Hoe tof dat er nu steeds meer opleidingen zijn die zich volledig focussen op ambacht? Oké, misschien is ontwerpen niet helemaal m’n ding, maar áls dat het was, zou ik zeker deze opleiding willen volgen. 

Denimliefhebbers opgelet!

Een paar jaar geleden was het big news all over the world: ’s werelds eerste onafhankelijke Jean School werd in Amsterdam gelanceerd. Waar studenten werden opgeleid tot professionele denimmakers. Ontwerper, knippen, naaien, stikken en wassen van jeans, de hele rataplan. En het leuke nieuws is: in navolging van dit succes lanceert de school in augustus van dit jaar een speciale 1-jarige opleiding, waar studenten in een korte tijd worden omgetoverd tot denim developers. Misschien iets voor jou?

Waar te volgen?

De opleiding is gevestigd in Amsterdam’s Denim City, naast de Blue Lab wasserij en denim archive. Tijdens de opleiding werken studenten, samen met bekende merken als G-star RAW, Tommy Hilfiger, Levi’s en Pepe Jeans, aan interessante projecten. Ook doen ze mee aan grote  projecten en beurzen als The Kingpins Show, de Modefabriek, Global Denim Awards en Amsterdam Denim Days.

Jeans School114839Wat voor diploma krijg je?

Jean School International Course is een 1-jarige mbo niveau 4 opleiding. Na het behalen van de examens, krijgen de studenten een diploma medewerker design niveau 4. Benieuwd naar de opleiding en de voorwaarden voor inschrijving? Ga naar www.jeanschool.com


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jean School International Course.

You Might Also Like