FASHION Featured

HOE JE WÉL KILOMETERS OP JE FASHIONABLE SCHOENEN KUNT LOPEN

augustus 4, 2017

Een vrouw kan nooit genoeg schoenen hebben. Althans, dat vertelt redacteur Wendy zichzelf om haar intense schoenencollectie goed te praten. Maar: ze draagt ze wel allemaal. Waarom? Wendy weet precies waar je op moet letten als je schoenen koopt. Hoe je wél kilometers loopt op je nieuwe cute schoenen, verklapt ze speciaal voor TaT.

Ik zeg altijd; je leeft maar één keer, en het leven is te kort om iedere dag op dezelfde schoenen te lopen. Toch krijg ik regelmatig de vraag hoe ik het volhoud, een dag lang op nieuwe loafers of een-of-andere harige slipper wandelen, die er totaal niet comfi uit zien. Ik vertel je hoe!

schermafbeelding-2017-07-25-om-10-56-21Een blarenfestijn voorkomen

Wij vrouwen herkennen dit idee vast; je hebt nieuwe schoenen gekocht waar je he-le-maal hotel de botel op bent. En die wil je natuurlijk het liefst naar de eerst aankomende gelegenheid aan. Maar inlopen, ho-maar! Wie heeft daar nou tijd en geduld voor? En dan, dat moment dat je op dat feestje staat en voelt dat zich een blarenfestijn ontwikkelt op je voet. Auw! Herkenbaar, ook voor mij. Daarvoor heb ik altijd een paar blarenpleisters in mijn portemonnee. Want zodra dit moment zich aandoet kom ik to the rescue met mijn geliefde pleisters. En kan ik toch lekker fashionable in de rond te paraderen op mijn nieuwste schoenen. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: neem altijd een blarenpleister mee in je tas!

Een hakje mag!

Wat veel mensen niet weten is dat een hakje tot twee centimeter zelfs goed is voor de houding die je aanneemt in de schoen. Yippie ya yay, want ik ben gek op een klein hakje! Maar voordat je nu naar de winkel rent, is het goed om te weten dat vanaf vier centimeter de hak écht hoog is. Leuk voor speciale gelegenheden, die de pijn waard zijn, maar niet for your everyday use. Maar als je dus een beetje tussen de twee en vier centimeter blijft is er eigenlijk niets mis met de hak.

schermafbeelding-2017-07-25-om-10-57-12
Afwisseling en de goede maat

Iedere dag op dezelfde schoen lopen is voor niemand goed, zelfs voor bergschoen-liefhebbers niet. Zorg dus voor platte schoenen maar ook voor schoenen met een hakje en wissel die vaak af. Dit zorgt ervoor dat je van dag tot dag de meeste kilometers op jouw fashionable schoenen kunt afleggen. Maar wat nog het meest belangrijk is: koop je schoenen in de juiste maat, en zeker niet te klein! Geloof mij, een te kleine schoen die doop je gegarandeerd om tot de zit-schoen. En die prachte muiltjes heb je niet gekocht om alleen onder je bureau te dragen, toch?

Kilometers maken

Kijk, ik kan je voorzien van allerlei tips en tricks om tóch die mooie schoenen op een lange werkdag aan te trekken. Maar ik kan jouw wensen en voeten niet veranderen. Is het voor jou dus fijner om een ander bepaald  soort schoen aan te trekken? Trek die dan alsjeblieft aan! Je straalt namelijk het meest wanneer je je helemaal comfi voelt op jouw stappers. Forceer niets, want ‘wie zijn billen brand moet op de blaren zitten’.

Ready, set, GO!

Ik hoor je nu bijna denken: Wen, je bent lekker aan het vertellen maar ik wil weten waar jij die lekker zittende en toch coole schoenen koopt. Nou, zit je goed? Komt ie: De schoenen van & Other Stories zijn super, deze moet je wel eerst even inlopen (geduld dus!), daarna zijn het je beste vrienden, beloofd. Onze Kiek is megafan van de hakken van LINJA, Italiaans design met een zacht voetenkussentje waar je ma-ra-thons mee kunt rennen zonder pijn, belooft ze. Gabor verkoopt bergschoen-comfort in een uiterst hip jasje. Daar heb ik hakken van en heb er zonder grappen, 14 kilometer blaarloos op rond kunnen lopen. En als laatste tip: Superga, ik ben gek op hun printjes. Pure liefde daarvoor, en ze voelen aan als je meest comfortabele pantoffel. Zo, trek jij binnenkort een sprintje naar de winkel voor schoenen waar je wél kilometers 0p kunt maken? Succes!

Foto’s: Instagram/styledaycom

wendyOver Wendy

Wendy Lammerschaag is freelance journalist en schiet het liefst de hele dag adembenemende foto’s. Nieuwsgierig? Je kunt dit volgen op Style Day en haar Instagram.

You Might Also Like