BEAUTY Featured

H&M GEEFT HET GOEDE VOORBEELD MET BIO-COSMETICA

januari 22, 2016

H&M is lekker bezig: de megastores in oude Maison de Bonneterie’s in Den Haag en Amsterdam (met Home Decor-afdeling) zijn bijvoorbeeld onlangs geopend. Maar ook staan er steeds meer ‘groene’ artikelen in de winkels.

Vorige jaar vlogen Kiki en ik al met H&M naar Londen voor de lancering van de Conscious Exclusieve collectie, een luxe lijn van uitsluitend duurzame kledingstukken. Toen werd er al gehint op een mogelijk uitbreiding van deze lijn en vandaag is het hoge woord eruit: H&M lanceert biologisch gecertificeerde cosmetica.

Lippenbalsem tot shampoo

En het zijn niet zomaar een paar itempjes. Het Zweedse modemerk pakt uit met een assortiment van dertig (!) hair- en bodycare producten. Alles van lippenbalsem tot shampoo, van gezichtsmasker tot aluminiumvrije deodorant is vanaf nu te koop online en in de winkels.

Conscious: natuurlijke ingrediënten

Voor een Conscious certificering, die is gegeven aan deze H&M lijn, moeten de producten ten minste voor 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan (inclusief water). En minimaal 10% van de totale ingrediënten moeten biologisch gekweekt zijn. En daar stopt het niet bij: alle producten zijn verpakt in recyclebare materialen.

Onze favoriet in de uitgebreide collectie: de ‘Relaxing all over oil’ met anti-stress ingrediënten als lavendel en rozemarijn. Smeer maar lekker all over yourself want ook deze olie heeft het keurmerk ‘biologisch’ gekregen. Dit gaat de goede (groene!) kant op, H&M, ga vooral zo door. Onze steun heb je!

You Might Also Like