Featured TRAVEL

HILARISCHE TYPES DIE JE TEGENKOMT OP DE PISTE

december 28, 2016

Een chick met ballen. Dat is hoe wij onze redacteur Ivvy-Chloé Van de Geer het best kunnen omschrijven. Vandaag uit haar pen: de verschillende soorten ‘types’ die je op de piste tegenkomt. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd. 

Fanatiekeling

Als je mij vraagt: “De Maldiven of wintersport?” kies ik de Maldiven, maar in ieder ander geval gewoon wintersport. Het is m’n lievelingsvakantie en het liefste bevind ik mij iedere dag van het jaar in de witte sneeuwvlokken onder de straffe winterzon. Mijn vriendinnen willen niet met mij op wintersport. Niet omdat ze wintersport niet leuk vinden of niet kunnen skiën maar omdat ze mij te fanatiek vinden. Ik ben er zo een die om 07:00 uur de wekker zet, het ontbijt over slaat en met slechts één zwarte koffie im bauch de eerste sneeuw op een zwarte piste pakt en dit herhaalt tot zonsondergang. En als iemand in de middag dan een wijntje wilt drinken op het terras, antwoord ik met “Dat doe je maar in je werktijd”. Eindstand: ik ga bijna nooit op wintersport.

ivvy1Vorige week vierde mijn familie en ik, de verjaardag van mama en haar mannelijke BFF in Willingen, Duitsland. Dit ligt 3 uur van de Nederlandse grens en stelt niet zo heel veel voor. Maar alle reden genoeg om m’n ski’s te ontdoen van roest, in te vetten en de muizenkeutels uit m’n skischoenen te schudden (no joke). Tip: als je in Duitsland een wintersport vakantie boekt, weet dan zeker dat ze begrijpen dat je wilt ‘sport skiën’. Niet lachen. Een aantal jaren geleden had ik m’n ouders ook zo gek gekregen voor een wintersportvakantie en toen werd het dus acht eeuwigdurende dagen langlaufen.

Blij ei op latten

Dit weekend niet. Ik ging skiën dankzij *maakt een sprongetje* de huidige techniek. Jezusmina wat zijn wij mensen geniaal. Er stonden gewoon een aantal reuzenföhns langs de berg die sneeuw op de sneeuwpiste bliezen. Hoe dan? Geen idee. Maar de formule reuzenföhn + steile berg + vrieskou = een heel blij ei op latten. Mocht je al eens op wintersport in Duitsland zijn geweest, is dit wellicht een feest der herkenning. Er zijn namelijk verschillende soorten mensen aanwezig in zo’n Duits skigebied. Ik presenteer de top 5:

* Nummer één is toch wel die Newkidser inclusief matje, snor en jaren ’80 skipak. Hij is de hele dag dronken en komt niet verder dan de blonde dame aan de bar. Gevaar op de piste? Nee, hij krijgt z’n ski’s niet eens aan.

* Nummer 2 is sowieso de chick met een bontkraag (ulgh haat aan bont), een paarse Michael Kors handtas aan haar skistokken gebonden en een witte Cuggi (Turkse spelling) zonnebril. Gevaar op de piste? Nee, wel voor je uitzicht.ivvy4

* Nummer 3 is de skileraar in vol ornaat. De skileraar zoekt zijn uitdaging allang niet meer in die skipiste die je persoonlijk wel vreest. Nee, de skileraar zoekt zijn uitdaging in het afsnijden in jouw manoeuvre. Gevaar op de piste? Duidelijk aanwezig.

* Nummer 4 is het type zoals ik. De fanatiekeling die zonder moeite een zwarte piste af komt, maar vervolgens wel in een spagaat sneeuw ligt te happen halverwege de sleepliftroute. Gevaar op de piste? Nee, houdt wel twee plekken afstand in de lift.

* Nummer 5 zijn de keutelkleuters in fluorescerende kledij en angstloze misstappen. Ze hebben nog geen leven opgebouwd dat ze aan zich voorbij kunnen zien flitsen en deze duivels trekken zich dus ook helemaal niets aan van jouw slaloms dichtbij de afgrond. Gevaar op de piste? Ja, van levensgevaar.

Conclusie: Frankrijk heeft tegen de Zwitserse grens hele mooie pistes. Nee grapje. Winterberg is leuk voor een lang weekend. Maar wel alleen als het vriest, anders verdwijnt de föhnsneeuw en dan kun je het wel vergeten. Oh en benoem ook niet dat je vegetariër bent daar in een dorpsrestaurant, gewoon iedere dag de Mozzarella schnitzel en rauwe salade accepteren zonder vraagtekens. Want de kans is groot dat ze in je rucola spugen en je tomaten inwrijven met varkensvet. Viel Spaß!


Beeld: Flickr (cc)

You Might Also Like