Featured FOOD NEWS

HIEROM WIL JE VANDAAG NOG NAAR TASTE OF AMSTERDAM

juni 4, 2016

Waarom zou je als Amsterdammer na de Rollende Keukens en de dagelijks geopende Foodhallen nog naar een evenement moeten gaan waar eten centraal staat? Omdat Taste of Amsterdam de kers op de taart is. Onze gastredacteur Jules Jessurun vertelt je waarom.

Foodtrucks? Check. Hippe Amsterdamse restaurants zonder klinkers zoals SNCKBR? Check. Marktkraampjes waar je eerlijke producten kan kopen zoals ‘echte’ stroopwafels of producten gemaakt van ‘vrolijk’ scharrelvlees? Tripplecheck. Als je binnenkomt bij Taste of Amsterdam in het Amstelpark, zie je elementen die je ook op de Pure Markt, Foodhallen, de Rotterdamse Fenix Food Factory of andere hipsterplekken tegenkomt vermengd met een vleugje ‘Parade’ door de aanwezigheid van tenten.

Wat het evenement dan toch anders maakt? De aanwezigheid van sterrenchefs en sterrenrestaurants, maar vooral: de chef-koks zelf. Ze zijn eigenlijk globaal in te delen in hot chefs en happy chefs. Kijk maar:

Hete kok 1: De Brit Jozef Youssef geeft een masterklas in hoe al onze zintuigen belangrijk zijn bij eten.

Hete kok 1: De Brit Jozef Youssef geeft een masterklas in hoe al onze zintuigen belangrijk zijn bij eten.

Hete kok 2: Alejandro kookt aan boord van Ethihad Airways echte gerechten, zoals verse saté, "maar met elektriciteit, niet met open vuur".

Hete kok 2: Alejandro kookt aan boord van Ethihad Airways echte gerechten, zoals verse saté, “maar met elektriciteit, niet met open vuur”.

Vrolijke kok 1: Peter Lute presenteert met een grote glimlach kleine gerechten. Hij verandert binnenkort het concept van zijn sterrenrestaurant in Ouderkerk aan de Amstel.

Vrolijke kok 1: Peter Lute presenteert met een grote glimlach kleine gerechten. Hij verandert binnenkort het concept van zijn sterrenrestaurant in Ouderkerk aan de Amstel.

Vrolijke kok 2: "Wie van jullie bakt er nog met margarine?" brood-goeroe Edwin Klaasen trekt een bozig gezicht waar eerst steeds een glimlach op stond tijdens zijn workshop.

Vrolijke kok 2: “Wie van jullie bakt er nog met margarine?” brood-goeroe Edwin Klaasen trekt een bozig gezicht waar eerst steeds een glimlach op stond tijdens zijn workshop.

Ketel One toonde een cocktailshakemethode voor een bloody mary die alleen nuchter goed gaat.

Ketel One toonde een cocktailshakemethode voor een bloody mary die alleen nuchter goed gaat.

Vooruit: ook nog even wat eten tonen (met hete jonge kok van Lute). Amuse van eiwitpapier gevuld met moes van gevogelte, mango, kroepoek van inktvis, ponzu-gel en atsina cress.

Vooruit: ook nog even wat eten tonen (met hete jonge kok van Lute). Amuse van eiwitpapier gevuld met moes van gevogelte, mango, kroepoek van inktvis, ponzu-gel en atsina cress.

Veuve Clicquot was waarschijnlijk vergeten het weerbericht te bekijken. Gelukkig was het kleine zwembad verwarmd. en ging het feestje toch nog los.

Bij de stand van Belvedere en Veuve Clicquot waren ze waarschijnlijk vergeten het weerbericht te bekijken. Gelukkig was het kleine zwembad verwarmd. En ging het feestje toch nog los, helemaal tijdens het wél zonnige weekend.

Eerlijk is eerlijk: de locatie van Taste of Amsterdam maakt een bezoek misschien ook wel de moeite waard. Vooral in de Secret Garden is erg mooi.

Eerlijk is eerlijk: de locatie van Taste of Amsterdam maakt een bezoek misschien ook wel de moeite waard. Vooral in de Secret Garden is het erg mooi.

Het jaarlijkse foodfestival Taste of Amsterdam kun je nog tot zondag in het Amstelpark bezoeken.

Tekst en foto’s: Jules Jessurun

You Might Also Like