Featured FOOD

HET INTERNET GAAT LOS OP DEZE KOFFIE-IJSHOORNTJES

mei 22, 2016

Koffie is lekker, chocolade is lekker en koek is lekker. Waarom het zolang heeft geduurd voordat iemand met het briljante idee kwam om ze bij elkaar te gooien tot één product weet ik niet. Maar het is wel eindelijk zover! Maak kennis met… koffie in een ijshoorntje. 

Oké, eerlijk is eerlijk. Er zijn praktischere manieren om je bakkie pleur te drinken. Maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk én een stuk creatiever kan, moet barista Dayn Levinrad gedacht hebben. De Zuid-Afrikaan bedacht zijn conecoffee met als enige reden: scoren op Instagram. En dat heeft hij goed ingeschat. Klanten komen massaal naar zijn kleine koffiezaakje in Johannesburg om zijn creatie te proberen en vooral: te fotograferen.

cone3

Don’t try this at home

Voor een échte coffeecone zul je voorlopig toch naar Zuid-Afrika moeten afreizen. Zelf koffie in een ijshoorntje gieten gaat namelijk niet lukken. Binnen een paar seconden (ja, net te kort om een goede foto te maken) is je gewone ijshoorntje een papje geworden. Daarom ontwikkelde Dayn een speciaal hoorntje met vier lagen stevige chocolade. Slimme jongen, want hij vroeg er gelijk patent op. Dankzij zijn speciale chocoladehoorntjes hebben klanten tien minuten de tijd om foto’s te maken van hun koffie. Daarna moet je het toch wel echt gaan opdrinken, anders smelt je kunstwerkje zo weer weg.

cone1  cone2

The Internet loves it. Althans, nu nog even totdat de volgende gekke food-trend weer voorbij komt waaien. Dus je snapt het, he? Wil je instant Instagram-fame? Bedenk een belachelijke manier om drankjes of eten te serveren, verzin een goede hashtag en je bent binnen.

cone

Foto’s: Instagram.com

You Might Also Like