Featured TRAVEL

HET GOEDKOOPST VLIEGEN DOE JE ALS JE OP DIT TIJDSTIP BOEKT

mei 31, 2016

Een vlucht boeken is – wat mij betreft – zo’n beetje het stomste gedeelte van reizen. Pas als het eindeloze gezoek naar de goedkoopste en beste optie erop zit, kan bij mij pas de voorpret beginnen. En toch zweeft er ergens altijd nog de gedachte: heb ik op het juiste moment geboekt? Of had ik moeten wachten op een last minute

IMG_9809Nou, vrienden, die onzekerheid kan eindelijk worden weggehaald. Expedia deed een heel grootschalig onderzoek en kwam tot de volgende conclusie: op voorhand boeken is voordeliger dan last-minute deals. Je kunt het beste 140 dagen vóór je vakantie boeken. Dat is zo’n 4,5 maand. En verder zijn tickets in het weekend vaak het goedkoopst. Begin dit weekend dus maar vast te researchen voor dat tripje in de herfstvakantie. Wil je toch liever doordeweeks stiekem op je werk een ticket naar de zon boeken? Dan is vandaag (dinsdag) de dag voor de beste deals.

Wereldwijde daling vluchtprijzen

Als je dan toch aan het researchen bent… Wereldwijd zijn de prijzen voor vliegtickets vorig jaar met 8% gedaald. En vluchten binnen Europa zijn met 30% gedaald. Cheap, geen jetlag en betalen met euro’s, dat maakt Europa als reisbestemming wel héél aantrekkelijk. De perfecte tijd om een tripje naar Griekenland of Italië te boeken, toch?

Dan nog een laatste tip, die ik uit het onderzoek van Expedia kan halen. Ik was er altijd op tegen, maar het heeft toch écht z’n voordelen: het boeken van een pakketreis (vlucht + hotel). Het kan je flink wat geld besparen, vooral als je een verre reis boekt. Moeite waard om te kijken dus. Veel – misschien wel stiekem op je werk – boek-plezier!

You Might Also Like