Featured NEWS

HET CONCERT VAN BEYONCÉ: DIT HEB JE GEMIST

juli 17, 2016

We kunnen er kort over zijn: het concert van Beyoncé in de Amsterdam Arena gisteren was gruwelijk. Geen kaartje kunnen bemachtigen? Wij beschrijven de highlights van The Formation World Tour en zo was jij er tóch nog een beetje bij.

Al bij aankomst bij Bijlmer Arena is het duidelijk: hier gaat vanavond iets groots gebeuren. Duizenden dúizenden mensen lopen als een zwerm gehypnotiseerde bijen (aka de Beyhive) richting de heilige poortjes van de Arena. De hele grond ligt bezaaid met afval van de nacht ervoor. Want we weten allemaal: de écht krankzinnige fans hebben op straat voor de Arena in een tentje overnacht. Alles om maar vooraan het podium te staan. Ook niet zo gek als je je bedenkt dat Bey maar één concert in Nederland geeft en de kaarten in februari in een poep en een scheet allemaal uitverkocht waren. Man man, Hajar en ik slaakten wel een gilletje over de telefoon toen we eenmaal door de immense wachtrij van Ticketmaster heen kwamen.

Lemonade, we are ready for ya

FullSizeRender[1]Nou vinden we je echt heel tof Bey, maar dat hysterische slaapgedoe voor de deur gaat ons toch echt even te ver. Een eersterangs zitplek voldoet príma, en om half 9 stipt staan we voor de deur. De Arena zit nokkie vol. Het publiek wordt opgewarmd met wat lekkertje deuntjes en als er eenmaal een rookkanon begint te spuwen rond een uurtje of 9 gaat de zaal loco. Lemonade, we are ready for ya…. Het schreeuwen wordt nog een tandje erger als Queen B in een fabulous pakje (met dé beruchte zwarte hoed) als een shinende paddenstoel uit de grond omhoog komt oppoppen en Formation inzet.

Wat er in de twee uur daarna op het podium afspeelt is haast ongekend. Dit is een ster van wereldformaat. Deze vrouw is niet normaal. Die stem. Die haren. Die dansjes. Die billen. Je zou er spontaan lesbisch door worden. Er komen talloze ‘Becky with the good hair’- vreemdgaannummers waardoor je ook ineens je vent en de hele wereld haat en met honkbalknuppels autoruiten wilt inslaan.

Daarna zien we in een video ineens weer de kwetsbare kant van Bey als moeder. Als echtgenote. Als mens. De visuals bij het concert zijn gruwelijk en spooky tegelijkertijd, er wordt op water gedanst, er is een rood latex pakje bij de Crazy in Love 50 shades soundtrack, god er is zoveel. De zaal kleurt helemaal paars als we ineens de stem van Prince door door de zaal horen schalken. Er wordt zelfs een traantje gelaten. Maar na de sentimentele shit weet Bey de boel toch weer op te ruien.Schermafbeelding 2016-07-17 om 03.58.13 We willen op een paard rijden bij Daddy Lessons. Plakkerige slow seks hebben bij All Night, en stiekem hopen we na het horen van Survivor toch altijd nog op die Destiny’s Child reünie.

Ondanks alle drukte en de ietwat broeierige Arena (er schijnen zelfs fans flauwgevallen te zijn van de hitte) zingt Bey geen nootje vals. En zelfs de altijd drukke Doutzen Kroes en Afrojack wisten hun agenda vrij te maken voor een avondje slayen met Bey.

Kortom: de koningin van de zangkunsten blijkt wederom een feministisch icoon. Bey sluit af met het protestsong Freedom, waarna het prachtige Halo nog volgt en uiteindelijk maakte de bil van Beyoncé in het laatste stuk van het optreden dat ik nooit meer brood aan durf te raken. Man mán wat was dit een avond.

FullSizeRenderFullSizeRender[8]
Foto’s: Instagram
Hoofdfoto: Frank Micelotta

You Might Also Like