Featured FOOD TRAVEL

HAJAR’S FAVORIETE FOOD-HOTSPOTS IN MELBOURNE

november 15, 2016

Na iets langer dan een week Melbourne gaat Hajar zich er al aan wagen: haar favoriete food-hotspots in de stad (tot dusver hè?). Leuk als je binnenkort naar Australië gaat, maar ook leuk om gewoon even te zien wat Hajar daar zoal uitspookt. 

Ik koos voor Melbourne als bestemming omdat het een bruisende foodscene zou hebben. Nou, bruisend blijkt een understatement want ik zou het eerder explosief noemen. Jongens, wat een boel lekker eten hier. Australiërs kunnen er echt wat van! Mijn plan om na de Nederlandse winter lekker slank terug te komen naar Amsterdam, heb ik na dag 1 al laten varen. Maar fuck it, genieten hier! Dit zijn tot nu toe mijn favs in willekeurige volgorde.

Eerste maaltijd in Melbourne. Boy oh boy, dit belooft wat! Melbourne staat bekend om haar culinaire hoogstandje dus Hajar zegt nu alvast sorry voor alle jaloersmakende foodfoto's.

1. Top Paddock

Bam, dag 1 was gelijk een schot in de roos. Top Paddock is namelijk tot op de dag van vandaag mijn favoriet. Amsterdam heeft de afgelopen jaren wat fijne Australische brunchtentjes erbij gekregen (denk: Bakers & Roasters, Drovers Dog en Little Collins) maar hier vind je de overtreffende trap. Deze stylish zaak serveert heel goed eten, met nét dat extra beetje finesse. Ga hierheen voor een eggs benedict en een fruitsshake op het zonnige terras of (mijn aanrader) neem de gerookte forel met ingelegde bietjes en geitenkaas curd. Eigenlijk maakt het niet uit wat je hier besteld, álles is goddelijk. Oh ja, het bedienend personeel is super vriendelijk en cute 😉

Adres: 658 Church St, Richmond VIC 3121

 

2. Gazidagboek16

Confession time: ik ben een beetje verslaafd aan Masterchef Australia op Net5 (en ja, het is zelfs zo erg dat het enigszins heeft meegespeeld met mijn vertrek naar het land). Topchef/jurylid/held George Colombaris runt heel wat tentjes en Gazi is daar een van. Dit betaalbare Griekse restaurant biedt alles aan wat je van een Griek verwacht en meer. Neem dips met brood vooraf en dan een aantal gerechtjes om te delen. In mediterraanse landen kennen ze shared dining concepten niet, alles wordt daar gedeeld punt uit. Dus waag het niet om het shared dining te noemen en geniet gewoon. Oh en, ik ben mijn held George er niet tegengekomen maar het zál me lukken deze aankomende maanden, dat beloof ik je!

Adres: 2 Exhibition St, Melbourne VIC 3000

3. Naked for Satannaked

Héle rare naam, I know. Maar het past perfect bij deze bizarre zaak waar heel hip Melbourne op af komt. Het concept: de verschillende pintxos – kleine hapjes op prikkertjes, vaak op een stukje brood – pak je zelf van de bar. De prikkertjes bewaar je en aan het einde van de avond lever je ze in bij de bar en worden ze geteld. Per prikker betaal je $2. Echt een heel leuk concept, maar wat Naked for Satan echt bijzonder maakt is de rooftop bar met uitzicht over heel Melbourne. Het pintxos concept telt boven alleen niet dus mijn tip: eerst een drankje boven, wanneer je trek krijgt beneden pintxos eten en daarna weer naar boven om uit te buiken en nog een paar drankjes te doen. Tip twee: van zondag tot woensdag zijn alle pintxos maar $1 (dat is ongeveer €0,70)!

Adres: 285 Brunswick St, Fitzroy VIC 3065

4. Oriental Tea Houseorient

Hoewel ik geen fan ben van Chinees eten (sterker nog: in Azië vind ik eigenlijk alleen Indiaas, Japans en Indonesisch lekker) heb ik hier gewoon geen keus. Op letterlijk iedere hoek van de straat vind je wel een Vietnamese pho zaak of een Chinees dim sum tentje. En in ieder Melbourne-gids staat het: je kúnt niet naar Melbourne en geen dumplings eten. Ook ik moest eraan geloven en probeerde de Oriental Tea House.  Stop de persen: Ik ben om! Mijn idee van dumplings was gewoon totaal verkeerd. Ik geef vieze diepvries baopao’s uit de supermarkt de schuld, haha. De vegetarische, gestoomde hapjes zijn bij de Oriental Tea House zoooo goed. En deze zaak is leuk voor een date (geen TL-licht) en vlakbij veel clubs en cocktailbars. Vrees dat ik hier nog vele vrijdagavonden te vinden ben…

Adres: 378 Little Collins St, Melbourne VIC 3000

dagboek175. Tusk

Wel zin in een hapje maar geen zin om al officieel aan tafel te gaan? De laid back Australische vibe voel je extreem goed in Tusk. Op het grote groene terras op de hoek van een drukke straat, kun je ultiem van de zon genieten. De kaart is groot en net zo relaxt als het personeel: je kunt de hele dag ontbijt krijgen, kleine hapjes voor bij de borrel bestellen of als je er toch zin in krijgt: uitgebreid dineren. Een aanrader, al is het alleen maar om daar te zitten en een beetje mensen te kijken 😉 Hoewel deze tent voor eeuwig de geschiedenis in zal gaan als dé plek waar ik officieel hoorde dat Donald Trump president van Amerika gaat worden en ik daardoor best wel misselijk werd… ga ik graag weer een keer terug om die memory te vervagen.

Adres: 133 Chapel St, Windsor VIC 3181

 

Nou zoals je ziet, ik vermaak me wel hoor aan de andere kant van de wereld. Benieuwd naar nog meer van mijn avonturen? Volg mij dan op Snapchat: teteatete.nl.

Hoofdfoto: Top Paddock Café

 

 

You Might Also Like