BEAUTY Featured

HAIRDO: JE HAAR OPSTEKEN IN ÉÉN MINUUT

augustus 8, 2017

Wie houdt er nou niet van een prachtig kapseltje? Maar steek jij eigenlijk je haar nooit op, omdat het te veel tijd en moeite kost? Redacteur Wendy kende dat probleem ook. Tot ze deze super chille hairdo ontdekte, die je binnen een minuut hebt gefixt en nooit teleurstelt. Let’s do this!

Het enige dat je nodig hebt is een hoop haarklemmetjes en maar één minuut geduld. Voor je je bedenkt dat je dit vast zelf niet kunt doen met je haar, trust me, iedereen kan dit. Als ik het kan, kun jij het ook. De hairdo kent geen regels en kun je met bijna iedere haarlengte doen.

Wat heb je nodig

– Haarklemmetjes, koop sowieso genoeg. Ik gebruik er 12.

– Bobbypins, ik gebruik er 2.

– Haarlak, eventueel.

Voorbereiding

Die is er bijna niet! Zolang je haar niet te vet is kun je dit kapsel nabootsen. Wil je volume in je haar à la Amy Winehouse, dan kun je eventueel wat volumepoeder in je haar doen. Oh ja, en trek alvast een scheiding op de plek waar jij die fijn vindt voor deze hairdo. Easy peasy, toch?

De stappen1

Stap 1. Verdeel je haar in twee delen, trek een horizontale lijn achter op je hoofd.  2

Stap 2. Zet het bovenste gedeelte van je haar vast met een elastiekje. Je hebt nu twee delen waarvan de bovenste vast  zit. Volg je het nog? 3

Stap 3. Je gaat eerst aan de slag met het onderste gedeelte van je haar, verdeel dit in drie stukken. Dit hoeft niet heel  precies. Yay, je bent nu op de helft! 4

Stap 4. Dit is eigenlijk de moeilijkste stap, maar ook weer niet. Je pakt één van de drie plukken en vouwt deze in een  soort van knotje die je vast zet met een haarklemmetje op je hoofd. Herhaal deze stap met de andere twee plukken. Zorg dat het goed vast zit. Liever een klemmetje te veel dan dat je na één dancemove naar een spiegel moet om je kapsel te fixen! 5

Stap 5. Haal de rest van je haar uit het knotje en herhaal stap 3 en 4. Tip: laat je niet ontmoedigen door hoe het er nu  uitziet, ga rustig door en je fabriceert vanzelf een masterpiece van een kapsel. 6

Stap 6. Zó, dat was het moeilijkste gedeelte! Nu de puntjes op de i en dan ben je klaar. Plukjes haar die je niet vast kunt zetten omdat je een bijvoorbeeld een pony hebt laat je hangen, zoals ik dat ook deed. Zet hier en daar nog wat wilde piekjes vast met extra bobbypins and you are good to go!

Nog een laatste tip: zorg dat je voldoende klemmetjes bij je hebt voor als je haar na een lange dag een beetje los laat, de winkels zijn namelijk niet 24/7 open so be prepared… Als je het eenmaal doorhebt is het zo simpel, en kost dit écht maar een minuut van je tijd. Succes allemaal!

dsc_0289

Over Wendy

Wendy Lammerschaag is freelance journalist en schiet het liefst de hele dag adembenemende foto’s. Nieuwsgierig? Je kunt dit volgen op Style Day en haar Instagram.

You Might Also Like