Featured FOOD

GEZOND UIT ETEN IN AMSTERDAM: DE PIJP

juli 7, 2016

Het is misschien wel de vraag die ik het méést gesteld krijg: Hajar, jij weet altijd leuke tentjes, waar kan ik gezond dineren? Daarom presenteer ik hierbij (tromgeroffel…) deel 1 van ‘Gezond uit eten in Amsterdam’. 

Het is een eeuwige struggle. Je wilt even een tijdje gezond en caloriearm eten, maar je wilt ook af en toe met vrienden uit eten. Meestal betekent zo’n avondje dineren gelijk dat je dieet naar de gallemiezen gaat, dus kies je er maar voor om de gezelligheid te skippen. En dat is misschien wel het moeilijkste aspect van lijnen: telkens nee zeggen. Maar gelukkig hoéf je niet je sociale leven gedag te zeggen, want er zijn tegenwoordig steeds meer leuke tentjes waar je niet alleen gezond kunt lunchen, maar ook slank kunt dineren. Het gaat om de juiste keuzes maken, dus ik help je een handje met mijn favorieten in de Pijp.

Gezond avondeten in de Pijp
SNCKBR

13227095_1692202504377189_5179178694963391532_nSNCKBR opende bijna een half jaar geleden haar deuren in het pand waar vroeger een enorme snackbar zat (snap je meteen waar de naam vandaan komt). Maar vergis je niet, dit is een heus restaurant met gezellig hoekjes en een fijn interieur. De kaart is uitgebreid, de locatie is top én ze hebben superfood cocktails. Je leest het goed: cocktails met ingrediënten als gember, matcha en Açai bessen. En voor de mensen die op de lijn letten hebben ze iets heel fijns. Op de menukaart staat aangegeven in welke calorie-categorie het gerecht valt. Zo weet je wat je binnenkrijgt. En er is goed nieuws: binnenkort komt er ook een SNCKBR in Oud-West (Kinkerstraat 106).

Mijn aanraders: de octopussalade, de courgette pasta en de zoete aardappel frieten.

Adres: Van Woustraat 34-36

The Meets

Gezonde lunchrooms heeft Amsterdam genoeg. The Meets ziet er dan ook uit als een van de vele healthy hotspots van de stad. Met één heel groot voordeel: je kunt er in de avonduren terecht voor diner! Een fijne plek met ‘real food’ zoals soepen, curry’s en gezonde pannenkoeken. En voor wie iets te vieren heeft: guiltfree beefburgers en lokaal gebrouwen biertjes. Elke dag maken de chefs biologische, eerlijke en lokale gerechten, dus er zit altijd wel iets bij wat past in jouw dieet.

Mijn aanraders: de huisgemaakte falafelballetjes en de boerenkoolsalade. Oh, en de avocado lime taart (zonder geraffineerde suikers) is ook een absolute must.

Adres: Cornelis Troostplein 3

Bazaar

bazarBazar Amsterdam mag met gemak een klassieker genoemd worden. Ik kom er in ieder geval al jaren, dus deze zaak mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Perfect voor een avondje uit met mensen die niet per sé op de lijn letten, want je kunt het hier zo ‘gek’ maken als je zelf wilt. Zij een groot stuk vlees, frietjes en sauzen. Jij een goedgevulde salade: iedereen blij. Dat gezond eten niet duur hoeft te zijn, bewijzen ze bij Bazaar. De gerechten zijn geïnspireerd op de keukens in Noord-Afrika en het Midden-Oosten en zitten boordevol groenten en kruiden, dus een gezonde keuze is makkelijk gemaakt. Het moeilijkste? De baklava als toetje overslaan. Succes!

Mijn aanraders: de viscouscous, de falafelsalade en stiekem tóch ook de baklava.

Albert Cuypstraat 182

CT Coffee & Coconuts

coco2 (2)

Hipster alert! Overdag krioelt het hier letterlijk van de jonge ondernemers, knappe bloggers en hippe mama’s. Maar ’s avonds is het hier ook echt de moeite waard. Het gebouw is indrukwekkend hoog (logisch: als je bedenkt dat het in de jaren ’20 een bioscoop was) en ondanks de vele zitplaatsen, is het er toch gezellig. De mooie dinerkaart, met daarin bijzondere gezonde gerechten die overduidelijk geïnspireerd zijn op de Aziatische keuken, is een echte crowdpleaser. De goede koffie is ook een plus punt, zo kun je de calorierijke wijntjes vervangen met een bakkie pleur.

Mijn aannraders: de Vietnamese rijstvel-loempia’s, de bietenburger en de aarbeien-gazpacho.

Adres: Ceintuurbaan 282-284

You Might Also Like