Featured FOOD NEWS

GEVAARLIJK LEKKER: EERSTE POPSICLE BAR VAN NEDERLAND GEOPEND

maart 17, 2016

Het moet nog lente worden, maar dat maakt voor Martijn Doets niet uit. De zon schijnt dus gooide hij deze week de deuren van zijn nieuwe zaak IJsmanschap in Amsterdam West open.  

ijsmansHeeft Amsterdam nóg een ijswinkel nodig? Dat vroeg eigenaar Martijn zich ook af. “Ik wist al jaren dat ik heel graag iets wilde doen met ijs. Daarom ben ik naar Italië gegaan om het ingewikkelde proces van ijs maken te leren. Maar toen ik terugkwam wilde ik wel iets doen om mij te onderscheiden”. Daarom is de allereerste Popsicle bar in Nederland in het leven geroepen. In Brazilië, Tokio en New York zijn dit soort winkels al bekend, maar in Nederland nog niet. Tot nu!

Smaken verschillen

Alle ijsjes worden handgemaakt, achterin de zaak op de hoek van de van Spilbergenstraat en de Postjesweg in Amsterdam. En omdat de ijslolly’s zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen worden gemaakt, kun je er guiltfree van genieten. Nou, ja… De optie om je popsicle te laten bedekken door een dikke laag chocolade en nootjes, is misschien iets minder verantwoord. Maar oh zo lekker. Neem dat maar van mij aan, ik heb het namelijk voor jullie getest, zo ben ik. Een greep uit de verschillende smaken: Vietnamese Iced Coffee, Chocolade en hazelnoot, Champagne-framboos en mijn persoonlijke favoriet Yoghurt.

Uniek

“Ik wilde geen standaard ijswinkel runnen, maar iets van deze tijd. Een plek met hele goede koffie waar mensen ook echt graag willen zitten. Ik doe twee dingen: ijs en koffie en beiden moeten van de beste kwaliteit zijn,” legt Martijn uit. Afgelopen weekend was de winkel al een paar uur geopend om even proef te draaien en het was gelijk een succes. Kom maar op met die warme dagen, wij hebben er helemaal zin in!IJSMANSCHAP_JAN9416LRFoto’s: Jan Bartelsman

You Might Also Like