Featured FOOD NEWS

GENIETEN VAN KERSENBLOESEMS EN 12 GANGEN VAN TAIKO

april 16, 2018

Het is je vast niet ontgaan de afgelopen dagen: het Kersenbloesemfestival is gestart. De bloesems staan momenteel volop in bloei in het Amsterdamse Bos – zoals je waarschijnlijk al hebt gezien all over Instagram. Ook ik bezocht het festival, op een wel heel bijzondere wijze. Op uitnodiging van chef Schilo van Coevorden van Taiko (Conservatorium Hotel) luidde ik de lente in stijl in. Kijk je mee?

Het woord Hanami (bloemen kijken) staat voor de Japanse traditie om te genieten van de kersen (sakura) en pruimenbomen (ume) die maar twee weken per jaar in bloei staan. Traditiegetrouw verzamelt men zich onder de bloeiende bomen voor feestelijke picknicks. Geen wonder dus dat chef Schilo geïnspireerd om een speciaal lentemenu te ontwikkelen rondom deze happening. Om de lancering van zijn twaalfgangen (!) Hanami menu te vieren reisde ik af naar het Amsterdamse Bos om de kersenbloesems te bekijken.

Voor de gelegenheid even een passende broek aangetrokken. Hoe magisch is dit park?

En terwijl wij er flink op los fotograferen (lees: selfies maken) worden onder de bloesems de eerste amuses bereid.

Nogmaals: magisch mooi!

Amuse nummer 1 is served.

En al gauw genieten wij van het tweede meesterwerk van Schilo. Dit belooft veel goeds.

Anne in actie. Bloggers will be bloggers 😉

Bij aankomst in Taiko staat de eerste gang al op ons te wachten: Taiko snacks… Edamame hummus, lentegroenten, sakura dashi en soba noodles.

Hamachi Sashimi met sakura ponzu.

Lente verrassing: King crab met sake, vlierbloesem en lente salade.

Lam met kogi, zwarte bonen, morieljes.

Ooit gehoord van nigiri van lamstong? Schilo doet het gewoon!

Dé inspiratie voor dit geweldige menu…

Zoals je ziet: ik heb genoten! Deze gerechten en meer zijn tot eind juni verkrijgbaar in Taiko (Conservatorium Hotel). Twaalfgangen €115 per persoon of viergangen €95 per persoon. Meer info vind je hier.

Foto’s: MO PHOTOGRAPHY

You Might Also Like