Featured NEWS

FEESTJES WAAR JE OP KONINGSDAG DROOG KUNT DANSEN

april 26, 2016

Holy crap. Hebben jullie de weersverwachting voor morgen gezien? Regen, regen en nog eens regen. Om ervoor te zorgen dat jouw Koningsdag 2016 niet totáál in het water zal vallen hebben wij de beste overdekte feestjes in Amsterdam voor je verzameld.

Het lijkt ‘m niet te worden dit jaar. Enkele festivals – zoals Kingsday Open Air Festival – zijn vanwege die verdomde regen al helemaal gecancelled. Maar deze vier feestjes hebben creatieve manieren gevonden om the party toch door te laten gaan.

Kingsland Festival

Waar? Amsterdam RAI.

Line up? Het zijn er echt te veel om te noteren, maar Martin Garrix,  Sunnery James & Ryan Marciano, Oliver Heldens en Kris Kross Amsterdam zijn in ieder geval van de partij.

Waarom? Er. Is. Een. Binnen. Podium.

Top? Oké, dit feestje is officieel uitverkocht maar op de Facebook-pagina genoeg mensen die vanwege het weer helemaál de deur niet meer uit gaan. Even goed checken of je je ticket betrouwbaar overkoopt en gaan met die banaan.

El Haloef Litsini

Waar? Tolhuistuin in Noord, ingang IJ-zijde.

Line up? O.a. Aj Tracey (UK), Yung Nnelg, Bokoesam en Vic Crezée.

Waarom? Omdat je mij hier ieder jaar zult tegenkomen. De gezelligste blockparty van het jaar verhuisde vorig jaar van het Westerpark naar Amsterdam Noord en dat blijkt een topbeslissing. Omdat het zo gaat regenen kan het feestje daarom dit jaar gewoon binnen (in de Tolhuistuin) plaatsvinden. Héél chill.

Top? Dit feestje is – zoals ieder jaar – hartstikke gratis.

king3
Nassau Festival

Waar? Olympisch Stadion.

Line up?  Jamie Jones, Marcel Dettmann, Carl Craig, De Sluwe Vos, Dax J en meer.

Waarom? Sommige feesten kúnnen gewoon niet naar binnen verplaatst worden. Zo ook Nassau Festival. Maar wat doen de lieverds van de organisatie? Zij delen gratis poncho’s uit. Oh, en zorgen voor een verharde ondergrond (lees: geen modder). Helden!

Top? Je bent nog binnen de ring, in Zuid. Dus je kunt onderweg gewoon nog even vrijmarktjes checken.

Cartel Kingsday

Waar? WesterUnie (en daarbuiten)

Line up? Steve Rachmad, Antal, Steven Pieters & Khalil en ’s avonds ook Surgeon (UK), Prosumer (DE) en vele anderen.

Waarom? De absolute winnaars in de ‘Kingsday: festivals vs. rain battle’ zijn toch wel echt de vrienden van Cartel. Na een heus referendum op hun Facebook-pagina besloot het volk zowel binnen als buiten te willen feesten. Wat doet Cartel dus? In plaats van buiten op het plein tussen het Westergasterras en de Gashouder, zal dit deel van het programma overdekt en verwarmd worden. Bovendien zou het ‘indoor’ feestje in Westerliefde en het Transformatorhuis alleen ’s avonds open zijn en is nu besloten dat het overdag ook al geopend is. En overdag is het gratis.

Top? Bij het Westergasterras wordt glühwein geschonken. ‘Wel zo lekker met dit herfstweer’, aldus de organisatie.

Foto’s: Flickr.com/Instagram

You Might Also Like