FASHION Featured NEWS

FASHION WEEK: NAAR DEZE SHOWS ZIJN WIJ BENIEUWD

januari 15, 2016

Na de spetterende openingsavond is het eindelijk zover: Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam is gestart! Ben je van plan ook een kijkje te nemen bij enige echte Amsterdamse modeweek? Of gewoon nieuwsgierig naar de shows waar Tête-à-Tête het meest naar uitkijkt? Hier zijn onze 5 favorieten:

IMG_8615

1. Il by Claes Iversen, vrijdag 15 januari, 19.00 Gashouder

Begin je modeweek gelijk goed met Fashion Week royalty. Want zo mag je de in Denemarken geboren Claes wel noemen (helemaal omdat koningin Máxima wel eens in zijn creaties rondloopt). Wij zijn altijd blij als hij weer van de partij is, want realiseren ons maar al te goed dat het misschien de laatst keer kan zijn. Buitenlandse modeweken lonken!

2. Lola + Lou/Tess van Zalinge, vrijdag 15 januari, 20.00 Transformatorhuis

Maanden geleden vroeg mijn vriendinnetje Marjolein (Sneakers&Smoothies) of ik haar nichtje please wilde volgen op Instagram. Ze was een lingerielijn gestart en kon wel wat support gebruiken. Nooit gedacht dat korte tijd later Lola + Lou een van de meest veelbelovende debutanten op de Fashion Week zou worden. Zeer benieuwd naar!

3. Spijkers en Spijkers, zaterdag 16 januari, 21.00 Gashouder

IMG_8732

Fashion Week let’s go!

De creaties van de Arnhemse tweelingzussen Truus en Riet mogen natuurlijk ook niet ontbreken op de catwalk. Toegegeven: wij hebben hen al heel vaak zien showen tijdens Fashion Week, maar iedere keer zijn we weer benieuwd wat ze nu weer in petto hebben. De vertrouwde vrolijke printjes en strakke grafische belijning of toch iets anders?

4. FUTURA, zondag 17 januari, 20.00, Transformatorhuis

Who run the world? Ehm, sorry Beyoncé, het trio Anne Bosman, Sanne Schepers en Tom Renema zijn het niet helemaal met je eens. Deze twee heren designen hele coole menswear. Vorig seizoen was de show van FUTURA een van de grootste verrassingen van de modeweek. Toen een collectie met veel felle kleuren, wit en denim. We zijn erg benieuwd naar wat de twee heren en dame nu gaat tonen.

5. TONYCOHEN, zondag 17 januari, 20.45, Gashouder

Deze lijst is niet compleet zonder onze trots Tony Cohen. Met shows op de New Yorkse fashionweek (prime-time: twee uurtjes voor Marc Jacobs!) brengt deze designer internationale allure naar de Hollandse modeweek. Verwacht weer een hele hoop elegantie en mooie silhouetten op de catwalk. Stiekem hopen we ook de prachtige Kim Feenstra in een van zijn creaties te zien op de catwalk (#fangirls).

You Might Also Like