Featured FOOD

EEN ODE AAN DE TOFSTE LUNCHTENT IN UTRECHT

december 27, 2015
Bigoli

Utrecht barst van de lekkere tentjes om te lunchen. En ik kan het weten als diehard Domstadmeiske. Maar er is maar één tentje waar mijn hart echt aan verknocht is. En dat is Bigoli. 

Middenin de Schoutenstraat op nummer 12 vind je de Italiaanse broodjeszaak. Ik ben regelmatig op het binnenterras te vinden om de belegde broodjes, salades en verse fruitshakes te verorberen. Oké, I admit: ik heb er vroeger gewerkt, dus mijn mening is lichtelijk bevooroordeeld. Maar laat je jullie dan ook even vertellen waarom broodjes smeren bij Bigoli in m’n studententijd de állerbeste bijbaan ever was.

bioli.nlSmullen
Iedere dag mocht ik de broodjes -mijn favoriet is en blijft het olijvenexemplaar- vers afbakken en beleggen met de lekkerste ingrediënten als prosciutto crudo, taleggio, pecorino met gegrilde groenten, bresaola met pinoli en parmezaan en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je begrijpt dat er hier en daar in de keuken heus wel eens iets in mijn mond verdween en iedere dag was ik voorzien van een heerlijke lunch. (De ik-ben-tien-kilo-zwaarder-foto’s van een paar jaar terug zal ik jullie besparen…)

Daarnaast werkte ik dus echt in het coolste team ooit en leerde ik voor het eerst in mijn leven dat je voor een inkomen gewoon keihard moet werken. Na een aantal weken voelde de bigolettes en bigolo’s (een interne benaming voor het personeel, vonden we zelf reuzegeinig) niet meer als mijn collega’s, maar eerder als een grote familie. En dat is denk ik ook de kracht van Bigoli. Als team stonden we vroeg op, sneden we mozzarella, wasten we de rucola, bakten we broodjes, renden we ruim tien uur lang door de winkel om de énorme rij hongerige liefhebbers te helpen aan een lunch. En ’s avonds, als de laatste klanten waren vertrokken en we met een zucht de deur dichtdeden, trokken we een fles wijn open. Op het goede leven. Hoe kan ik dan ook niet van deze tent houden?

Bigoli
Foto: Rob van der Vlierd

Waan je even helemaal in Bella Italia!
Bigoli, 
Schoutenstraat 12
Utrecht
www.bigoli.nl

 

You Might Also Like