FASHION Featured NEWS

‘EEN ODE AAN DE GOEDGEKLEDE MAN’

februari 2, 2017

De Utrechtse Alexandra Dijkstra is parttime grappenmaakster, fulltime hakkenverslaafde en voor Tête-à-Tête houdt ze iedere maand een eigen column bij. Deze maand: een ode aan de goedgeklede man.

Ik was in het ultieme doemscenario beland: een vertraagde trein en 1% batterij.  Na half Amsterdam Centraal afgeslenterd te hebben op zoek naar enige vorm van vermaak, zat er niks anders op dan de ellende uit te zitten tot de dienstregeling zich weer zou aantrekken. Goed. Er drentelt een hoop voorbij op het station rond het avonduur.

Joggingpakvirus

Naast mij had zich inmiddels een groepje jongens geschaard, vergiftigd door het joggingpakvirus. Probeer het maar eens uit te bannen. Allemaal dezelfde ook, alsof er een slinkse ‘6 halen, 1 betalen’-actie achter schuilde. Ondanks het simpele feit dat het station overdekt is, droegen ze ook allemaal capuchon op het hoofd. Het is maar wat je praktisch vindt. Ze mompelden een paar woorden mijn kant op, naar alle waarschijnlijkheid met betrekking tot mijn treurige eenzaamheid, maar ik deed succesvol alsof ik het niet hoorde.

Een vriendin vertelde mij ooit hoogst verontwaardigd dat haar date het lef had om op te komen draven in joggingspak, van het merk Donnay, ook dat nog. Op de eerste date! Ze had het een klein uurtje aangekeken, maar was daarna linea recta huiswaarts gekeerd. Destijds vond ik dat niet zo schandalig als zij, omdat ik goedgeklede mannen als schaars beschouwde.

Op slag verliefd

Niets zo prettig als een man die zich in de juiste kleding weet te hijsen. Naarstig op zoek naar iets wat de joggingpakkentragiek om me heen kon verminderen, kreeg ik een jongeman op mijn netvlies. Keurig gekleed. Een stoer lederen jack gecombineerd met een wit overhemd, nette zwarte broek en sportieve schoenen. Ook droeg hij een beanie, wat ik normaal gesproken te hipster voor woorden vind, maar in dit geval was ik op slag verliefd.

Niet veel later kwam de trein aankakken. De beanie moest helaas een andere kant op, maar het lot had wel besloten dat de zes joggingpakken me het komende halfuur luidruchtig in de stilte coupé zouden vergezellen. Het leven is niet altijd een feest.

alexOver Alexandra

Alexandra rolde na haar studie journalistiek door naar een stage bij Vogue. Joggingbroeken kent ze niet, neehee deze vriendin gaat het liefst in een galajurk door het leven, want het leven is kort. Houden we van. Wil je onze nieuwe columniste beter leren kennen? Volg haar dan hier op Instagram.

Hoofdfoto: FlickrCC

You Might Also Like