FASHION Featured Interview

EEN KIJKJE IN DE KLEDINGKAST VAN: STYLISTE QUINTA VAN VLIET

februari 23, 2017

Een groot voordeel van haar werk als styliste is dat gastredacteur Manon de Boer dagelijks in contact kom met stijlvolle vrouwen met een inspirerende stijl. Quinta van Vliet is zo’n vrouw in wiens kledingkast ze niet alleen voor work purposes maar ook voor privé gebruik zou willen rondsnuffelen. En dat is dus ook precies wat ze voor Tête-à-Tête deed.

Wie is Quinta hoor ik je vragen? Na ervaring op te hebben gedaan in New York bij Diane von Furstenberg is deze glitter en print lover aan de slag gegaan als styliste. Ze heeft gewerkt op het hoofdkantoor van de Bijenkorf en werkt inmiddels als styliste bij Make my Event. Haar uitgesproken stijl houdt mij al een tijdje in de ban, dus besloot ik een kijkje te nemen in haar kledingkast in haar huis midden in de Amsterdamse Pijp.

quinta3Hoe omschrijf je jouw stijl?

“Lekker kleurrijk, vrolijk, glitters, vintage & prints vind ik natuurlijk mega leuk en het liefst zoveel mogelijk prints op elkaar, eigenlijk heel hysterisch. Ik heb niet echt 1 woord voor mijn stijl, het is meer een combinatie van verschillende dingen. Ik denk er ook niet echt over na, als ik iets leuks zie koop ik het gewoon. Wat ik niet vaak draag zijn jeans, jeans vind ik te saai.”

Wie zijn jouw stijliconen?

“Leandra Medine, oprichtster van Man Repeller, ondanks dat zij wél jeans draagt vind ik haar stijl echt te gek.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Pinterest, Instagram & whowhatwear.com. Ik koop ook wel modebladen, maar ik kijk er eigenlijk nooit in voor inspiratie.”

All time favourite mode-item?

“Ik shop heel veel vintage, mijn favoriete item is een vintage blouse. Verder houd ik ook veel van jasjes en gilets. Ik heb een hekel aan truien en ben ook geen fan van vesten, ik houd gewoon niet zo van dikke kledingstukken. Met laagjes kun je veel meer!”

quinta2Als ik zo in je kast kijk zie ik alle kleuren voorbij komen, maar wat zijn je lievelingskleuren?

“Ik vind paars echt heel leuk, ik had iets tegen roze, maar ik draag het nu steeds meer. Licht roze vind ik nog wel te tuttig, ik ben sowieso geen fan van pastel, geef mij maar felle kleuren.”

Vertel, wat zijn je beste shopadresjes…

“Beacon’s Closet in New York, dat is echt een geweldige vintage winkel, hele betaalbare mooie vintage items. Verder in Amsterdam: Indianaweg10, Episode, Laura Dolls, Marbles Vintage, Het Kaufhaus en als ik echt zin heb om goed te zoeken de IJhallen. Ik koop ook veel via Marktplaats, hier zoek ik heel gericht op merken.”

Wat zijn dan je favoriete merken?

“Scotch & Soda, Ganni, Zara. Ik moet wel zeggen dat ik meer naar het kledingstuk kijk dan naar het merk.’’

Favoriete kledingstuk van dit moment?

‘’Een te gek gekleurd franjevest dat ik via Marktplaats heb gekocht.”

Om af te sluiten: wat is je belangrijkste stylingtip?

“Kijk eerst in je kast of je alle basics hebt, verder moet je al je favoriete items selecteren. Koop ook veel sjaaltje en riemen, dat maakt je outfit net even wat anders. Verder kan je kledingstukken ook op andere manieren dragen, bijvoorbeeld een blouse als een vestje. Wat ik ook heel vaak doe is een paar setjes klaarleggen, wanneer je dan weinig tijd hebt om een leuke setje uit te zoeken, kun je een klaargelegd setje aantrekken.’’

Tekst en foto’s: Manon de Boer

You Might Also Like