Featured FOOD

DUS JE HEBT EEN KATER? TIJD VOOR COMFORT FOOD!

januari 1, 2017

Jep, vandaag voel je je kut. You’re not the only one. Maar was wás het een NYE-party. Gelukkig is daar het nieuwe boek ‘Cravings’ van Chrissy Teigen met een aantal kneiterfijne recepten to the rescue. En met dit ontbijt brunchgerecht kom je weer helemaal uit die brakheidsmodus, trust me. 

Dutch Baby Pancake

Ik bedoel Holy Pancake, iets dat alleen al zo héét wil je eten vandaag. Het is in wezen een luchtige deelbal; een gerecht dat (als het is gebakken) als omhulsel dient om de boterige siroop en poedersuiker in je mond te houden. Het rijst altijd perfect en één hap ervan verandert je leven voorgoed. Trouwens extra lekker met een paar blauwe bessen en bramen!

dutch

thrivemarket.com

Wat heb je nodig?

-120 gram bloem, gezeefd
– 4 grote eieren
– 250 ml volle melk, op kamertemperatuur
– 1/2 theelepel koosjer zout
– 4 eetlepels gesmolten boter, plus zachte boter voor erbij
– Schenkstroop
– Poedersuiker

Wat doe je?

Verhit de oven tot 245 graden. Meng de bloem, eieren, melk het zout en 2 eetlepels gesmolten boter 20-30 seconden in eenSchermafbeelding 2016-12-30 om 18.16.43 blender tot een glas geheel zonder klontjes. Verhit in een gietijzeren koekenpan van 25 cm de overige twee eetlepels gesmolten boter op hoog vuur tot het gaat schuimen. Schenk het beslag erin en zet de pan meteen in de oven. Back de Dutch Baby 17-18 minuten totdat de bovenkant is gerezen en een goudbruine kleur heeft (hij rijst op een beetje gekke, rommelige manier, dus wees niet ongerust). Haal de yummyness uit de oven, bestrijk het met de extra boter en snijd de pancake in vieren. Schenk stroop over de stukken en bestrooi ze met poedersuiker.

Ik zeg het je: dit is die 25 minuten in de keuken zekerrrrr waard want je nieuwjaarskater verdwijnt als sneeuw voor de zon. Laat je ons op Facebook weten hoe het smaakte? Oh enne, mocht je ook fan zijn van Chrissy, het boek Cravings bestel je hier.

You Might Also Like