Featured FOOD Interview

DIT ZIJN DE MEIDEN ACHTER DE GEWELDIGE LIFE OF PIE-TAARTEN

maart 2, 2016

Je bent ongetwijfeld een van de creaties van Life of Pie wel eens tegen gekomen. Was het niet op Instagram bij Miljuschka of Beautygloss, dan wel op televisie bij SBS6. Maar wist jij dat achter deze fan-tas-tische taarten twee net zo awesome chicks schuilen?

Even een kleine introductie. Meet Lauren de Vries (23) en Kim Schilte (26), de twee zo’n beetje hardstwerkende meiden van Amsterdam. Alle bombastische Life of Pie-taarten worden namelijk gemaakt door deze baking beauties. Lees: zeven dagen per week, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bikkelen. “Soms denk ik wel eens: waar zijn we aan begonnen?”, aldus Lauren. Als ik Life of Pie benader voor een interview, stellen de meiden voor om in de keuken van hun schattige hidden bakery aan de grachten van Amsterdam langs te komen. “Dat is voor jou leuk, want dan kun je zien waar wij werken… en voor ons ook chill want we hebben eigenlijk geen tijd om hier weg te gaan…” Had ik al gezegd dat ze het druk hebben?lifeOké, een paar weken geleden had niemand nog van jullie gehoord en nu zie ik jullie taarten overal opduiken. Hoe gaat het ermee? 

Kim: “Het is eerlijk gezegd echt overwhelming. We doen dit pas acht weken op een serieus niveau, maar het gaat zo hard.”

Lauren: “We worden door zóveel mensen benaderd. Iedereen vind het gelukkig heel leuk, maar het is wel veel dat opeens op je af komt. Dus het is inderdaad heel rap gegaan.”

Doen jullie veel aan reclame maken voor jullie bedrijf?

Kim: “Dat is dus het ding. We doen nog helemaal niets. Onze website is nog niet eens af, de bedoeling is om die in april te lanceren. We zijn nog niet eens écht begonnen, maar zitten nu qua bestellingen al vol tot eind maart. Mensen mailen nu al voor augustus!”

Lauren: “Nu gaat het zo snel dat wij elkaar soms aankijken van: 53 mailtjes in een halve dag, what the fuck?”pie3

Wat maakt jullie taarten speciaal?  

Kim: “Ik heb het idee dat wij de enige in Nederland zijn die dit doen. Taarten maken in deze stijl. Ik denk dat mensen die hele trend van “we doen altijd alleen gezond, drinken alleen sapjes en eten geen suiker” misschien een beetje zat zijn. De taarten met junkfood en snoep erop zijn onze populairste taarten, dat moet een reden hebben.”

Lauren: “Natuurlijk is het prima als je sport en gezond leeft, maar als je jarig bent wil je gewoon taart. En laten we heel eerlijk zijn, als je naar de bakker gaat kom je niet verder dan een taart met een geprinte foto erop. Dat kan zeker wel mooi zijn en kwalitatief heel goed, maar het is ook een beetje saai.”

Jullie zijn dus eigenlijk in een gat in de markt gestapt. Zijn jullie niet bang dat iedereen straks dit soort taarten gaat aanbieden?  

Lauren: “Mijn zus stuurde mij laatst een foto van een taart met de vraag of die door ons was gemaakt. Dat was hij niet maar het was echt een vrijwel identieke taart. Dan denk ik wel ‘huh’? Maar aan de andere kant vind ik het ook weer erg leuk als wij iemand kunnen inspireren.”

Kim: “Uiteindelijk komt ons werk neer op creativiteit. Laten we eerlijk zijn: iedereen kan een cake bakken. Maar als iemand naar je toe komt en zegt ‘ik wil een taart met dino’s en ballonnen’, dan wordt het pas lastig. Wij kunnen wel wat met dat soort thema’s en proberen er altijd een creatieve twist aan te geven.”pie4

Dus klanten komen gewoon met random thema’s waar jullie vervolgens een vette taart van maken?  

Lauren: “Ja, het bedenken en uitwerken van een concept voor taarten is wat wij doen. Het is super fijn als mensen ons ook dat vertrouwen geven. Zo van: mijn vriendin houdt van uitgaan en films kijken, dus doe daar maar wat mee.”

Kim: “Er zitten trouwens ook mensen bij die een bestelling plaatsen met een volledig Pinterest moodboard erbij. Dat beperkt ons in onze creativiteit.”

Hoe is Life of Pie eigenlijk ontstaan?  

Lauren: “Wij kennen elkaar al jaren en wilden altijd al iets samen gaan doen. Kim wilde iets doen met koffie en taart. En ik vond bakken altijd leuk, maar we hadden geen concrete plannen. Pas nadat ik in Londen aan Le Cordon Bleu een patisserie-opleiding had afgerond en terug naar Amsterdam kwam, ging ik met Kim zitten. Toen hebben we besloten om samen Life of Pie te starten.”

Wat is het leukste aspect van jullie job?  life3

Kim: “De reactie van mensen als ze de taart komen ophalen. Daarom is het zo leuk en dankbaar werk.”

Lauren: “Het is ook echt veel meer een sociale baan dan we hadden gedacht, los van het mailcontact zie je je klanten ook altijd als ze de taart ophalen. Meestal blijven ze dan hier nog wel even hangen, kletsen met koffie en iets lekkers.

Kim: “Ik vind het trouwens ook leuk als we mailtjes ontvangen van mensen die gewoon even willen zeggen dat ze het leuk vinden wat we doen. Dat geeft echt zoveel energie.”

Hoe gaan jullie eigenlijk om met de grote hoeveelheden bestellingen die nu op jullie af komen?  

Kim: “We moeten soms gewoon nee zeggen, als iemand te laat een bestelling plaatst. We kunnen wel overal ‘ja’ op zeggen en de hele nacht doorwerken, maar het moet niet zo zijn dat de eerste tien taarten mooi zijn en de tien die we daarna maken er niet goed uitzien. Dan nemen we liever minder bestellingen aan om écht mooie taarten te kunnen maken.”

Lauren: “Gelukkig begrijpen mensen het vaak wel, als we uitleggen dat we maar met zijn tweeën zijn en echt ons best doen. Dan bestellen ze vaak al wel voor de volgende verjaardag, dus dan schiet het wel lekker door.”

Lekker de hele dag taarten maken in dit poppenhuisje is natuurlijk leuk, maar ik kan me voorstellen dat jullie op een gegeven moment willen groeien. Waar willen jullie het liefst heen met Life of Pie?  

Kim: “Life of Pie als merk uitbreiden. Met een hele grote winkel met koffie en taart en allerlei bakgerei. En workshops geven. Het lijkt me super gezellig als mensen hier komen. Alleen kan dat nu niet, want we hebben te weinig ruimte. Maar da’s een mooi streven voor de toekomst!”Foto’s: Celine Gijsen/Instagram

You Might Also Like