Featured FOOD

DIT ZIJN DE LEKKERSTE BURGERBARS VAN UTRECHT

november 9, 2016
Burger

Oh gut, had onze leuke gastredacteur Victoire het gisteren nog over fit zijn en de discipline die je moet hebben op weg naar een killerbody, kom ík aan met mijn burgers. Ach, ieder z’n interesses zullen we maar zeggen. Tijd om je in te burgeren -jep die woordgrap maakte ik echt- in mijn hometown Utrecht. Ook fan van een goed stuk vlees op een broodje? Dan zijn dit the places to go.

Firma Pickles

Zeg maar hallo tegen een burger- en wijnbar in één. Overal ter wereld kun je wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd mét een goed glas wijn. Maar liefst dertig verschillende soorten, ik bedoel maar. Enne, die premium burgers zijn ook niet verkeerd hoor. Met waygu & paddenstoelen bijvoorbeeld, eend & confit de canard, of wat dacht je van kloostervarken & pulled pork? Ik ben om. Let wel: Pickles is een popi jopi plekje in hét restaurantstraatje van Utecht, dus wil je hier een burgertje scoren dien je wel een beetje vroeg op de avond aan te komen. Reserveren is namelijk niet mogelijk.

Pickles_Utrecht_01
Adres: Drieharingstraat 1-3.

Meneer Smakers

Alleen al om de namen van de burgers wil een mens hierheen. Wat dacht je namelijk van de Tante Truus? Mijn lievelingsburger met gegrilde paprika, courgette, buffelmozzarella en groene pesto. Of van de ome Jimmie? (wilde Schotse zalm en Japanse wakame) Of toch de Vegetarische geitenkaasburger de Tante Connie? Het is jouw feestje. Bij Meneer Smakers hebben ze gastronomische burgers gemaakt van gedraaid vlees. Direct van het land, superjuicy en ook voor de niet-vleeseters zijn er genoeg vega opties.

burger2
Adres: drie locaties maar liefst! Nobelstraat 143 (het leukste filiaal vind ik), Twijnstraat 62 of op de Oudegracht 116.

Burgerbar

Misschien íets minder haute cuisine burgers als bij voorgaande opties (lees: vooral ook veel toeristen) maar de Burgerbar is voor wie in Utrecht gaat stappen helemaal het einde vanwege de openingstijden. Ten eerste: je kunt er elke dag van 12 ‘s middags tot 12 ‘s nachts burgers eten, maar op vrijdag en zaterdag zelfs tot 05:00 uur ’s ochtends! Ook fijn: je kiest eerst je vleesje uit, en kunt vervolgens de rest van de burger geheel op eigen smaak samenstellen. Ik kies alvast voor iets met bacon, blue cheese en jalapeños. Gekke combi? Welneehee.

burger
Adres: Schoutenstraat 15.

You Might Also Like