BEAUTY Featured NEWS

DIT WORDEN DE NEGEN GROOTSTE MAKE-UP TRENDS IN 2017

juli 21, 2016

Benieuwd naar de hotste make-up trends voor het jaar 2017? Tijdens het beauty event van het jaar, de L’Oréal University, gaf expert Iona Mackintosh ons een blik op de toekomst. Deze trends zijn volgend jaar niet uit de make-up schappen weg te denken.  

LOREAL_UNIVERSITY_16_0365Tijdens het grote tweedaagse event L’Oréal University namen Kiki en ik voor het eerst in een lange tijd weer eens plaats in de collegezaal (dit keer vrijwillig!). Twee dagen – en vele fijne masterclasses, drankjes, make-overs, en vooral goodies – later waren wij helemaal up to date wat betreft make-up trends. Conclusie: we zijn met vlag en wimpel geslaagd en weten nu precies wat de beauty ins & outs gaan van 2017 gaan worden. Maar vooruit, omdat jullie zo leuk zijn, mogen jullie meekijken in onze glazen bol. Deze stijlen gaan we wereldwijd het meest terugzien aankomend jaar:

Natural Reality

Mensen zijn zich steeds meer bewust van wat ze kopen. De biologische trend zie je niet alleen terug in voedsel. Ook op beauty-gebied willen consument wil iets kopen dat goed is voor huid en milieu, aldus Iona. Verwacht dus steeds meer cruelty free en organic make-up in 2017.

Flashy color

Alles mag in de komende tijd kleurrijker. Denk niet alleen aan lippenstift en oogschaduw, maar ook aan knaloranje en knalroze blush en groene en rode mascara. Hoe meer uitgesproken, hoe beter.

Mini travel

De lifestyle van vrouwen is aan het veranderen. Was het jaren geleden nog redelijk bijzonder als je op reis ging, zijn tripjes voor werk of plezier steeds gebruikelijker. Vanwege het groeiende aantal ‘on the go ladies’, is de miniaturen business booming. Heel fijn, want mini’s van je favoriete producten passen zo makkelijk in je tas.

Me personalised

Er komt steeds meer gepersonaliseerde make-up. Volgens Iona wil de consument echt iets ‘eigens’. Deze trend is al begonnen, denk aan producten als foundation pumps (waarin je zelf je teint kunt samenstellen), maar zal nog veel meer gaan groeien. Watch this space!

Heat wave

Ook make-up die warmere temperaturen aan kan maakt een groeispurt mee. Wellicht is het een gevolg van global warming, maar steeds meer vrouwen kopen make-up die zweetproof is. Wist je dat waterproof mascara in Nederland veel populairder is dan in andere landen? Iets zegt mij dat het vanwege die onverwachte regenbuien is, niet het hete zonnetje…

Lip focus

Wat lippen betreft is het toverwoord: meer. Nóg meer aandacht voor die volle Kylie-lippen, felle kleuren en nieuwe texturen zoals lippenstift in poedervorm. 2017 staat in het teken van sexy hot lips, baby.

Collabs with celebs

Celebs die samenwerken met make-up merken, is niets nieuws. Denk maar aan MAC die telkens een lijn uitbrengt met grote celebrities als Ellie Goulding en Rihanna. In 2017 gaat dit niet minder weer, integendeel. Meer merken durven de samenwerking met online influencers aan, dus verwacht nóg meer product placement op Instagram.

Let’s accessorise

Het hebben van een make-up product is niet genoeg. Als je fan bent van een merk schaf je ook alles eromheen aan, zoals brushes. Al die accessoires die je helpen die eerdere look te creëeren. Zoals Iona zegt: Don’t wear your make up, create your make up!

Face shaping

Dag Kim K! Contouren en highlighten worden naar het volgende level getild: Geen donkere contourvlekken meer maar juist lichte, glowy tonen, die bijna metallic ogen. Shine on!LOREAL_UNIVERSITY_16_0897

You Might Also Like