Featured TRAVEL

DIT WAS DE ENGSTE HOTELNACHT UIT KIKI’S LEVEN

november 4, 2016

Of Kiki op uitnodiging van het INK Hotel Amsterdam (dat deze week helemaal in het teken van Halloween stond) een nachtje wilde komen slapen in een ‘Spooktacular Scary Suite’. Eh, daar denk je even over na, en dan zeg je toch ja.

“In deze angstaanjagende hotelkamer hoor je naar verluid vreemde geluiden, voel je onverklaarbare dingen en beleef je Halloween zoals je dat nooit eerder hebt gedaan. Durf jij het aan om hier te slapen?” Ik moet bekennen, toen ik die zinnen las ging er éven een seconde hell the fuck no door mijn hoofd haha. Maar wat doe je dan in zo’n situatie? Juist, je sleurt vriendlief mee en dan komt het allemaal goed.

Ineens kriebelde er iets aan mijn voeten…

Bij aankomst in de kamer kunnen we het niet laten een grondige inspectie te doen. “Ik weet zéker dat er hier ergens iets engs zit verstopt dat vannacht ineens door de kamer gaat vliegen”, zeg ik tegen hem. Je moet weten: ik ben enorm goed in mezelf gek maken. Iets engs dat kon vliegen vond ik niet, wel een paar bloedspetters in de douche en wat kakkerlakken. Ook gezellig. Oh, en dat moment dat ik de mini-bar open wilde doen en me de pleuris schrok van een -best echt lijkende- afgehakte nephand was ook een feestje. Goed, er gebeurt vast niets, eerst even een hapje eten. Die inktzwarte burger in het restaurant PRESSROOM met de ‘Extra Bloody Mary’ is ook geinig bedacht moet ik zeggen. Eenmaal terug in de kamer kom ik tot de conclusie dat er toch écht niets engs onder mijn bed of in de kast ligt, dus stap ik mijn bed in. Om er drie seconden later panisch uit te vliegen omdat ik iets voel kriebelen aan mijn voeten. Met de vriendelijke groeten van zo’n 15 plastic nepspinnen.

Natuurlijk slaap je niet zo 1,2,3 in een griezelkamer. Maar op het moment dat we dat dan tóch eindelijk doen worden we ineens wakker van een vreemd geluid. “Wat is dat?”, zegt hij. “De telefoon denk ik.” “Ga jij eruit?” “Nee man, ik ben bang.” “Kiek kom op, loop er even heen.” Met knikkende knietjes schuifel in langzaam naar de telefoon. Ik neem op en hoor tuuuuut…… Happy halloween baby. Je snapt: de rest van de nacht heb ik naar het plafond gestaard met een lichtje aan. INK hotel, het was weer eh, angstaanjagend gezellig.

hallo1hallo5hallo4hallo3hallo2hallo6

Enne, dat gebitje stond me best goed, al zeg ik het zelf.

You Might Also Like