Featured TRAVEL

DIT MOET JE WETEN ALS JE TORONTO GAAT BEZOEKEN

oktober 21, 2016

Wist je dat heel veel films en series die zich zogenaamd in New York City afspelen worden opgenomen in het centrum van Toronto? Hajar spendeerde een week in het Canadese ‘mini-New York’ en verzamelde voor jou de do’s and don’t’s.

Ik moet eerlijk zijn. De vakantie naar Toronto was niet mijn eigen plan. Door een samenkomst van omstandigheden stond deze Canadese stad opeens in de planning. Zonder enige research ging ik Toronto ontdekken en tot mijn verbazing was het hartstikke leuk. Ik geef je een snelle masterclass Toronto-bezoeken, reis je mee?

IMG_9366(1)Buurtjes

Downtown is waar de hoge gebouwen, fancy restaurants en winkelstraten te vinden zijn. Mijn hotel was op Yonge street, de een na langste straat ter wereld. Het is moeilijk om hier te verdwalen want de straten zijn lekker breed. De ‘miniatuur versie’ van Times Square bewonder je op de kruising van Yonge en Dundas street (en daar is ook winkelcentrum Eaton Centre te zien).

Wil je iets minder hoge gebouwen en iets meer multiculti? Wandel dan een middagje door Kensington Market. Hier vind je hippe conceptstores en koffiezaakjes maar ook vage tweedehands prullen-winkeltjes en slagerijen. De vrolijk gekleurde huisjes en vriendelijke locals zijn reden genoeg om te gaan kijken. Heb je nog een reden nodig? Op de kruising met Spadina Avenue zit je in het middelpunt van Chinatown. Zo gezellig!

Dan is er nog de Distillery District. Volgens alle reisboekjes the place to be in Toronto. In deze wijk was vroeger de grootste whiskey distilleerderij van de wereld te vinden en tegenwoordig is het omgetoverd tot hippe buurt. Heel eerlijk? Ik vond het een beetje tegenvallen. Het was redelijk toeristisch en zoveel leuke tentjes zijn er nou ook weer niet. Wel een echte aanrader: El Catrin. Mexicaans eten op z’n best (de guacamole wordt aan tafel bereid) en ook de enorme tequilamuur achter de bar mag er wezen.IMG_9294

Misschien wel mijn favoriete deel van Toronto is Queen Street East. Hippe cocktailbars, mooie independent winkels en toffe kunstboetiekjes, de oostkant van de superlange straat Queen Street heeft het allemaal. Als je de hele middag hebt: begin bij Graffiti Alley (aan het westen van de straat) en loop door naar de oostkant. Is ongeveer een uurtje lopen, maar geloof mij, je gaat veel stops maken dus trek er genoeg tijd voor uit.

Te doen in Toronto

Foodlovers opgelet! Ga naar St Lawrence market – een indoor food markt met twee verdiepingen. Alles van vers fruit, naar gedroogde worsten tot warme broodjes. Mijn tip: Busters Sea Cove.  Hier bereiden ze verse vis van de markt voor je. Verwacht geen fancy opgemaakte borden maar je eten in mandjes en kranten.

IMG_9160(1)Je mag écht niet naar Toronto en niet een dagje naar de Niagara Falls. Oh lord, wat een natuurgeweld. Vanuit de stad vertrekken er dagelijks meerdere bussen naar de watervallen en het schattige dorpje ernaast, Niagara-on-the-Lake. De reis duurt zo’n 1,5 uur dus zelf een auto huren en erheen rijden is ook een optie. De Hornblower boot is wel een echte must, hiermee vaar je naar de Falls om het fenomeen van heel dichtbij te bekijken. Heb je meer te besteden? Doe dan de helikopter vlucht!

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad: huur een fiets en ga naar Toronto Islands. Neem bij de haven een pondje naar de eilandjes ten zuiden van de stad. Waarom? Het park is zo prachtig, de stranden zijn rustig en (het fijnste) auto’s zijn er verboden. Je kunt dus heerlijk rondfietsen of lopen in het serene park.

Zin om het water op te zoeken zonder naar de eilanden te gaan? Het vaste land van Toronto heeft ook genoeg te bieden. Stadstrand Sugar Beach bijvoorbeeld. Een kunststrand aan het water naast de oude suikerfabriek. Lekker afgelegen maar als je bruin genoeg bent geworden ben je zó weer in de drukte van de stad.

14370104_10209446530193990_1975531135829173141_nParijs heeft de Eiffeltoren, New York heeft de Empire State Building en Toronto? Die heeft de CN Tower. Met bijna 460 meter het langste gebouw ter wereld, tot zes jaar geleden de Burj Khalifa in Dubai en de Canton Tower in China met de titel ervandoor gingen. Leuk om het uitzicht vanuit deze toren te zien, maar als je op je centen wilt letten kan je dit best overslaan. Entree kost namelijk bijna 30 euro en dan heb je dus echt alleen de lift naar boven. Als je het mij vraagt kun je dat geld beter naast de toren uitgeven, waar sinds 2013 de Toronto Aquarium staat.

Have fun in Toronto!

You Might Also Like