Featured NEWS

DUS DÍT IS DE SERIE DIE JE KIJKT NA GAME OF THRONES

oktober 5, 2017
laptop

Na de laatste aflevering van seizoen 7 van Game of Thrones viel ik in een zwart gat. Of eigenlijk: een zwart scherm. Want ja, tuurlijk is er een goed aanbod van series te vinden online, maar ik ben niet zo’n bingewatcher. Noem me ouderwets maar iedere week uitkijken naar een nieuwe aflevering van een serie vind ik toch echt heel fijn. Enter: Tin Star op BBC First en weg was dat zwarte gat. Soms, heel soms, zie je een eerste aflevering van een serie waar je tijdens het kijken al weet ‘ik ben hooked‘. Geloof me, dat gevoel krijg je bij deze spannende serie ook.

Het verhaal

Ik wil niet te veel weggeven over het plot, want ik hááát spoilers (ja, dat moet met drie a’s) maar ik snap dat ik wel enigszins moet uitleggen waarom ik ‘m aanraad. Komt ‘ie in vogelvlucht:

tinstarOud-rechercheur Jim Worth (gespeeld door Tim Roth, die je kent van Lie to Me) verlaat samen met zijn vrouw en twee kinderen Londen, om sheriff te worden in een klein stadje Little Big Bear in de Rocky Mountains van Canada. Hij hoopt hier een rustig bestaan te leven zonder al te veel actie, maar niets blijkt minder waar. De misdaad in het stadje neemt toe, vanwege een nieuwe oliemaatschappij van lobbyist Elizabeth Bradshaw (Christina Hendricks van o.a. Mad Men). Wanneer sheriff Jim de criminaliteit lijkt aan te pakken in het stadje, wordt plotseling een van zijn gezinsleden en plain public vermoord…Daarmee wordt vanaf aflevering één de toon gezet, deze man is gebroken en uit op wraak. Oké en daarna wordt het dus allemaal nog spannender maar ik ga echt niet nog meer verklappen!

Prachtig Canada

Een jaar geleden was ik voor het eerst in Canada en zwoor toen dat ik heel snel terug wilde om meer te zien van het land. Zoals je weet hebben Australië, zo’n beetje heel zuidoost Azië en Brazilië in de weg gestaan het afgelopen jaar maar na het zien van de afleveringen van Tin Star heb ik weer weer helemaal Canada on my mind. Wat een schitterende filmlocaties. Alberta, Canada: welkom op mijn reisbucketlist!

Vanavond zit ik klaar voor aflevering 4, maar als je net komt aanhaken kun je uiteraard de voorgaande afleveringen gewoon terugkijken op BBC First. Oh ja en iedereen die een normaal zenderpakket heeft, kan op BBC First. Wist ik ook niet tot voor kort, you’re welcome. Nog niet overtuigd? Check hieronder de trailer.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BBC First.

You Might Also Like