BEAUTY Featured

DIT IS DE WENKBRAUWFOUT DIE BIJNA IEDEREEN MAAKT

april 20, 2016

Het blijven lastige ‘dingen’, die wenkbrauwen. Het scheelt dat ik inmiddels een pony heb die erover heen valt, anders was ik zéker tien minuten extra per dag bezig om die krengen te perfectioneren.

En wat nou voor de vrouwen zonder pony? Kijk, dan biedt Ariel Tejada raad. De favoriete make-up artiest van Kylie Jenner weet namelijk alles over het vormen van een gezicht en geeft op Kylies app maar al te graag tips over de do’s en don’ts op het gebied van wenkbrauwen. Komen ze:

1. Overdrijf niet
Welke fout komt Ariel het meest tegen bij vrouwen die hun wenkbrauwen willen optimaliseren? Het is al heel snel too much. Vul de dunnere plekken in je wenkbrauw op – en niet je hele wenkbrauw. Hierdoor ga je al snel veel te overdreven lijnen tekenen. En gebruik een zachte kleur, ook al heb je donker haar: niemand heeft pikzwarte wenkbrauwen! Je wenkbrauw potlood is dus niét ook tegelijkertijd je oogpotlood.  Jup, been there, done that…

2. Begin je make-up altijd met jawel, je wenkbrauwen
“Wenkbrauwen vormen en accentueren iets in je gezicht, dus begin altijd met het vormen van je eigen wenkbrauwen voordat je de rest van je gezicht opmaakt.”

THEKYLIEJENNER.COM

THEKYLIEJENNER.COM

3. Kies een begin en eindpunt
“Borstel eerst je wenkbrauwen. Kies vervolgens waar je wil dat ze beginnen en waar ze volgens jou moeten stoppen. Als je daarna aan de onderkant en bovenkant een dun lijntje trekt weet je precies welke vormen je moet volgen.”

4. Fill those gaps!
Alle lichte plekjes en kleine gaatjes rustig invullen. Niet te hard drukken op je potlood, je wilt natuurlijk wel die natural look.

5. Puntjes op de i
Als laatste kun je de vorm nog perfectioneren door een concealer te gebruiken met een platte borstel. “Begin onderin bij de boog en smeer het geleidelijk uit richting je ooglid. Doe hetzelfde met de bovenkant.” 

Schermafbeelding 2016-04-20 om 1.50.29 AM    Schermafbeelding 2016-04-20 om 1.58.55 AM

Hoppa, op naar natuurlijke, volle wenkbrauwen, net als Kylie. Succes dames!

Bron: Cosmopolitan.com / Foto’s: Instagram

You Might Also Like