BEAUTY Featured

DEZE LUXE KERSTKAARSEN ZULLEN JE HUIS ÉN JE HART VERWARMEN

november 25, 2016

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. De echte huismus komt in ons naar boven, en wat is er nou fijner dan thuis op de bank met een kop thee series kijken, terwijl de kaarsjes branden? Deze acht exemplaren zet redacteur Eugenia direct op haar verlanglijstje. Wedden dat jij dat ook doet?

1.    Jo Loves Salted Caramel kaars, € 57,89

candlee1

Het gaat hier niet om de geliefde Tony’s reep, maar hij komt wel aardig in de buurt. Deze heerlijk geurende kaars combineert warme, vloeibare karamel met fijngemalen steenzout. Yum! Nu alleen nog maar een stukje chocolade erbij.

2.    Diptique Épices et Délices mini-kaars, € 30,00

candlee2

Beautylovers zullen ongetwijfeld bekend zijn met dit Parijse merk, waar we, naast veel andere bijzondere geurkaarsen, onder andere de klassieke luchtjes Figuer en Eau Duelle aan te danken hebben. Voor de overigen: check this brand out – en neem dan gelijk deze prachtige Holiday Collection kaars mee, die naar versgebakken kersttraktaties (met gember, honing en steranijs) ruikt.

3.    D.S. & Durga Portable Fireplace kaars, € 67,16

candlee3

Een bijzonder concept: alle geur en sfeer van de open haard in huis zonder de bijbehorende moeite. Wat mij betreft dé geur van de winter. De leuke verpakking maakt het ook nog eens heel verleidelijk om er naast een om cadeau te geven, er ook een voor jezelf aan te schaffen.

4.    Rituals The Ritual of Light kaars, € 18,50

candlee4

Een van de meer betaalbare exemplaren uit deze reeks is de Rituals of Light Candle, verrijkt met de geur van zoete sinaasappel en verwarmende kaneel. De verpakking is – zoals altijd bij Rituals – on fleek.

5.    The Body Shop Spiced Apple kaars, € 15

candlee5

De kaarsen van The Body Shop zijn paraffine-vrij en dus beter voor jou en je omgeving. Deze kersteditie bevat bovendien koudgeperste appelzaadolie uit de Alpen en is de geurkaarsvariant van appels uit de oven.

6.    Orange Bitters kaars Jo Malone, € 150,00

candlee6

Fan van Engelse marmalade? Misschien voldoet deze kaars dan aan je verwachtingen. Hij bevat frisse sinaasappel gecombineerd met de bite van een bitterdere variant, mandarijnen, pruim en een sensuele basisnoot van sandelhout.

7.      Un Encens Etoilé kaars, Diptique mini-kaars, € 30,00

candlee7

Sorry guys, daar is Diptique weer! Deze keer in de vorm van de prachtige Un Encens Etoilé (sprankelende wierook) kaars. Haal de kerstfeeën in huis met deze mix van onder andere kruidnagel, mysterieuze wierook en zoete vanille. En check even hoe mooi hij is!

8.    Lola James Harper, The Bomboneria in Barcelona kaars, € 173,73

 

candlee8

Prijzig zijn ze wel, maar het idee achter de kaarsen van Lola James Harper is heel leuk. De makers proberen de essentie (en daarmee de geur) van bepaalde plekken op de wereld te vangen die ze bijzonder vinden. The Bomboneria in Barcelona heeft de typische geur van kleine zaakjes in Barcelona die uitsluitend taartjes, zoetigheden en ijs verkopen.

Tekst: Eugenia Melissen Ferrer

You Might Also Like