Featured NEWS TRAVEL

DEZE APP GAAT JE REISLEVEN VERANDEREN

juli 6, 2016

Het eerste wat je doet als je op citytrip gaat naar een populaire stad? Vrienden vragen bij welk restaurant, koffietentje en cocktailbarretje je moet zijn natuurlijk. En eerlijk, het is soms best wel een gedoetje om al die tips te verzamelen.

fla3Afgelopen week vloog ik naar Barcelona. Meerdere liebe freunde stuurde me tips door van allerlei hotspots, en voor ik het wist zag ik door de bomen het bos niet meer. Had mijn vriendin de naam van dat leuke strandtentje nou op mijn Facebook timeline gezet of via Facebook Messenger verstuurd? En die collega stuurde ook nog iets, was dat nou via WhatsApp, of toch via de mail? Kortom: vervolgens was ik een hele middag zoet om alle tips verzamelen en alles onder elkaar te zetten in een Word-document.

MAAR NU: er is iets briljants ontdekt. En dat briljants heet Flamyngo (je had me al bij de naam). Flamyngo is een Nederlands sociaal reisnetwerk dat ervoor zorgt dat álle tips van jouw vrienden op 1 overzichtelijke plek worden bewaard, waardoor je zelf een sociale reisgids kunt samenstellen. En da’s wel zo fijn.

Zo makkelijk mogelijk reistips verzamelen
fla6

De man achter het idee? De 31-jarige Maarten Graven: “In de ruis van sociale media gaan veel waardevolle tips van vrienden verloren”, zegt hij. “Met de Flamyngo app kunnen vrienden supergemakkelijk tips toevoegen via een link, gewoon via WhatsApp of Facebook Messenger. Zij hoeven dus niet eerst zelf de app te downloaden. Alle tips stromen automatisch binnen in jouw persoonlijke sociale reisgids. Weg met het terugzoeken op timelines of het doorzoeken van eindeloze e-mails: met Flamyngo worden de leukste plekken van je vrienden verzameld op 1 centrale plek.”

Ook fijn: doordat de app vriendjes is geworden met platformen als Google en Foursquare worden automatisch alle aanvullende gegevens van jouw hotspots bijgewerkt. Het adres, telefoonnummer, de openingstijden, you name it. En ook hier is over nagedacht: al die gegevens zijn zelfs zonder WiFi te checken. Je begrijpt, wij zijn om. En wáárom is dit trouwens niet eerder bedacht? Dan was me een hoop verzameldrift gespaard gebleven. Anyway, ik heb een nieuwe lievelingsapp. Dat snap je.


Hoofdfoto: Protrav.com

You Might Also Like