BEAUTY Featured

‘DERTIGERSDILEMMA VÓÓR JE DERTIGSTE’

november 10, 2016
Ivvy

Een chick met ballen. Dat is hoe wij onze gastredacteur Ivvy-Chloé Van de Geer het best kunnen omschrijven. Vandaag: haar tweede column voor Tête-à-Tête. Over rimpels, klaar met buitenspelen zijn en de ‘saai-leven-fobie’. 

Als je ouder bent dan 30 jaar, kun je dit stuk beter niet lezen. Oeh jij rebel, je leest door. Oké zelf weten! Ik draag geen verantwoordelijkheid voor welk complex je dan ook overhoudt aan deze column. Dus niet komen klagen, ik heb je gewaarschuwd.

Ik ben 26 jaar en voel me oud en off-track. Ik weet niet wat ik wil met mijn leven, ben klaar met het buitenspelen maar draag een enorme angst met me mee om saai te worden. Om zo’n type te worden dat één wekker zet voor de hele week en neurotisch haar dekbed vouwt na het opstaan. Zo’n type dat met haar fiets naar kantoor gaat in plaats van een helikopter en dat RTL Boulevard kijkt om van Fiona Hering te horen wat de modetrends zijn en die dan vervolgens online te bestellen via Zalando. Net als de buurvrouw van het rijtjeshuis links en de buurvrouw op rechts. Zo’n type dat de belichaming is van iedere passage uit Alanis Morissette’s Ironic. Zo’n type dat op het sterfbed ligt en terug denkt aan het leven en spijt krijgt van alle dingen die ze niet heeft gedaan.

Live fast, die young

Schermafbeelding 2016-11-09 om 21.54.56Nou dat beeld gaat dus niet meer uit mijn hoofd. En dit beeld was samen met het motto ‘Live fast, die young’ de afgelopen 5 jaar mijn drijfveer. Je begrijpt dus dat ik inmiddels op dat bed spijt ga krijgen van alle domme dingen die ik wél heb gedaan. Nee klets. En dan nog. Waar maak ik me druk om, waarschijnlijk heeft de vodka die mijn leverwand de afgelopen jaren heeft versierd, ervoor gezorgd dat ik op dat bed lig en denk aan wat ik ook alweer die minuut daarvoor dacht. Ik weet niet eens of er überhaupt een psychologische term bestaat voor deze angst. Saai-leven-fobie? Maar dat extreme gepuber is nu ook klaar, hallo gat.

Ik krijg ook rimpels trouwens, rimpels die nog zichtbaar zijn na het strak trekken van de huid. Jaarringen om mijn voorhoofd getekend alsof ik een gekapte boom ben. En nee ik stel me niet aan, want mijn referentiekader is mijn eigen spiegelbeeld en die verdomde ringen waren er gisteren nog niet. Ik vind het eerlijk gezegd nog niet zó storend, maar ik ga nu niet doen alsof het niet gebeurd. En als ik straks een paar jaar verder ben en me nog steeds druk maak om wat ik moet worden als ik groot ben (maar er allang zo uitzie) dan, heel misschien, bezwijk ik voor botox. Dan vrees ik dat ik wel eerst knock-out geknuppeld moet worden want de angst voor spuiten neemt zeker niet af met de jaren?

Resumé, ik weet niet wat ik wil worden als ik groot ben, maar heb wel al rimpels. Isn’t it ironic?

Fan van Ivvy-Chloé? Volg haar dan hier op Instagram.
Hoofdfoto: Vivian Hoorn voor Amayzine.com.

You Might Also Like