Featured TRAVEL

DE ZES COOLSTE VLIEGVELDEN TER WERELD

augustus 9, 2016

Deze zes vliegvelden zijn een toeristische attractie op zich. Hier begint (of eindigt) jouw vakantie só-wie-so goed. Welke heb jij al bezocht? 

Als je mij vraagt wat het minpunt van op vakantie gaan is, zeg ik: de reis. En nee, ik heb geen vliegangst zoals Kiki. Ik heb gewoon best wel een hekel aan vliegvelden. Die eindeloze rijen, dat gewacht, die belachelijke prijzen voor een flesje water, het algehele gevoel van stress dat er leeft. Nee, behalve Schiphol (waar ik me gek genoeg wel altijd prettig voel) zou ik als het kon vliegvelden makkelijk overslaan. En tóch kreeg ik bij het zien van deze foto’s van de allermooiste vliegvelden ter wereld tóch wel wat reiskriebels. Misschien zijn ze toch zo slecht nog niet. Kijk je mee?

Changi Airport, Singapore

27240734504_5db39fb2a2_o
Want: Bloemen. Overal bloemen. Hoe fijn is dat? In de vele tuinen van het vliegveld vliegen in totaal zo’n 1.000 vlinders. Changi staat al een tijdje bekend als het beste vliegveld ter wereld en dat snap ik helemaal. Er schijnt ook een giga kinderspeelpaleis te zijn dus als je kids hebt…

Incheon International Airport, Zuid-Korea

16110679268_85af8dcf15_kWant: shoppen. Het vliegveld in de hoofdstad Seoul heeft het allergrootste duty-free winkelcentrum ter wereld. Naast shoppen kun je er ook genieten van kunstwerken, live muziek, een spa, een museum en een freaking schaatsbaan. Dat alleen al is reden om een ticket naar het land te boeken, of niet?

Barra Airport, Schotland

7541296420_f08d21d0a5_oWant: Oké, dit is even heel iets anders. De Schotse luchthaven is namelijk de enige ter wereld met een startbaan op het strand. Oh ja, en de vertek- en aankomsttijden zijn afhankelijk van eb en vloed. Heel bijzonder en daardoor een echte must see.

Dubai Airport, Verenigde Arabische Emiraten

SONY DSCWant: luxe. Wie naar Dubai op vakantie gaat verwacht natuurlijk al wel wat weelderigheid. Dus is het niet meer dan logisch dat je op het vliegveld al getrakteerd wordt op al het pracht en praal. Naast vele kleding- en elektronicawinkels kun je er ook goud kopen. Waarom niet? Wie geen zin heeft om te shoppen kan een duik nemen in het nabij gelegen zwembad of chillen in de zen-tuin.

Prinses Juliana International Airport, Sint Maarten

3161014793_aef3c74938_bWant: in dit geval is het vliegveld zélf niet de publiekstrekker, maar wat daar direct naast zit. Een heerlijk Caribisch strand namelijk, waar de arriverende vliegtuigen zeer laag overvliegen. Ik ben geen vliegtuigspotter maar zou dát wel eens in het eggie willen zien, man.

München Airport, Duitsland

361920798_0d0d3e2e86_oWant: veel faciliteiten. Hoera! Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld voor een bijzondere luchthaven-ervaring. Het op twee na drukste vliegveld van onze oosterburen is ook zeker de moeite waard. Inclusief een biertuin en eigen brouwerij (het blijft München, hè?). Als bier je niet interesseert kun je altijd nog het casino, de mini golfbaan of je doet een dutje in een van de ‘sleeping pods’.

Foto’s: Flickr.com

You Might Also Like