Featured NEWS

DE TOFSTE TENTOONSTELLING VAN HET JAAR

juni 2, 2017

Of ik het leuk zou vinden om naar de tentoonstelling van Martin Scorsese van het Eye Filmmuseum te komen. Om over de rode loper te paraderen, yellow cabs aan te houden en in een scène te spelen met Leonardo Dicaprio. Je snapt: daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Op 25 mei trippelde ik samen met een handjevol pers het Eye museum binnen voor een exclusieve preview van de Scorsese tentoonstelling. En voor dat je nu misschien denkt, Scorse-wie? Martin Scorsese dus. Die naam moet je kennen. Sterker nog, je kent zijn naam. Zeggen de films The Wolf of Wall Street, Taxi Driver, Goodfellas en Gangs of New York je iets? Juist, allemaal bedacht in het brein van Scorsese, zo’n beetje dé grootste regisseur op aard.

Nu ben ik sowieso al gek op musea (en hoop ik nog steeds als een klein meisje op Night at the Museum taferelen waarbij alle stukken tot leven komen), als filmfreak moest ik deze kans grijpen. We hebben het hier wel over de eerste grote tentoonstelling die volledig aan de regisseur is gewijd. Een ode aan zijn werk. Denk aan een groot aantal iconische filmfragmenten op projectieschermen, samen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro. Jep, als een kind zo blij. Dit is de natte droom van iedere filmfreak. En aangezien beelden soms nog meer kunnen zeggen dan woorden zou ik zeggen, kijk vooral even mee:

25_eye_foodmorephotography

Megafan van het gebouw van het Eye Filmmuseum.

Na Berlijn, Parijs, Melbourne en New York is de tentoonstelling nu in Amsterdam te zien. En ik moet zeggen: het is toch wel heel bijzonder om bij de pers preview aanwezig te zijn om lekker op je gemakje alle stukken langs te lopen.

En het was lekker druk hoor, tijdens de opening. Vind je het gek als je een heuse boksring neerzet?

Wist je trouwens dat de Amerikaanse filmregisseur van Siciliaanse komaf met maar lieft ACHT Academy Award- nominaties voor Beste Regisseur de meest genomineerde filmmaker in de geschiedenis van de Oscars is?

Dus, ben je ook een filmfreak? Toe aan een culturele date of dagje weg? Ga dan vooral langs het EYE voor de coolste tentoonstelling van het jaar. Nog tot en met 3 september te zien. Enne, mocht je die kant op gaan, bel me. Dikke kans dat ik weer mee ga.

Dit artikel is in samenwerking met het Eye Filmmuseum gemaakt.
Foto’s: Lonneke van der Linden.

You Might Also Like