Featured NEWS TRAVEL

DE TIEN TOFSTE HOTSPOTS IN LISSABON

september 29, 2017

Vergeet Parijs, Londen, Berlijn en Barcelona. Lissabon is dé nieuwe city trip bestemming en als jij hier nog niet bent geweest dit jaar mag je je even diep gaan schamen. Want wát is dit een fijne stad zeg. Geen hordes toeristen (nog niet), maar wel een fijn zonnetje, vrolijk gekleurde huizen, smalle straatjes en te gekke hotspots. Tien van onze favorieten:

1. Park

Midden in de stad vind je boven op het dak van een parkeergarage rooftopbar Park. Het is even zoeken naar de trap omhoog, maar eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de stad en het water. Verder is dit dé plek om een cocktailtje te drinken, een hapje te eten of te dansen. Eind van de middag komt er veelal een DJ draaien tot in de late uurtjes.

10-hotspots-in-lissabon-3 10-hotspots-in-lissabon-2

2. Hello, Kristof

I’m a sucker for good coffee en als jij dat ook bent moet je naar Hello, Kristof! De koffie- en magazine spot heeft een Scandinavische look, met aan de muur een wand vol te gekke tijdschriften (denk FOAM, Cereal, Kinkfolk etc.). Neem plaats aan de grote tafel in het midden en bestel één van hun versgemalen koffies. Ook leuk voor de echte koffieliefhebbers: Fabrica Coffee Roasters en/of Copenhagen Coffee Lab.

3. The Mill

Nog zo’n mooie spot: The Mill. Overdag een café waar je naar toe gaat voor een kop koffie, lunch of een stuk taart. Einde middag veranderd de locatie in een hippe wijnbar. Het tentje is opgericht door een Portugees en een Australiër; daarom werken ze zoveel mogelijk met Portugese producten en krijgt alles een kleine Australische twist.

4. Artis Wine Bar

Even genoeg van al die hippe hotspots? Ga dan een hapje eten bij Artis Wine Bar! Artis Wine Bar is een klein, donker, tapas tentje waar je overheerlijke hapjes kunt eten én goede wijnen kunt bestellen. Inmiddels is dit tentje wel ontdekt ook door de toeristen, maar het mag de pret niet drukken en lang wachten tot een tafeltje hoefde ik dusver nog niet.

10-hotspots-in-lissabon-4 10-hotspots-in-lissabon-5

5. Time Out Market

Je city trip is niet compleet zonder een bezoek aan de plaatselijke foodmarket! Heerlijk overal kleine hapjes halen. Wat de Time Oud Market (ook wel de Mercado da Ribeira) zo bijzonder maakt is dat een aantal sterrenrestaurants een kraam hebben hier zodat jij voor een schappelijk prijs iets van hun kaart kan proeven.

6. ‘O Corvo

Hoewel ik zelf niet zo’n fan ben van vintage ingerichte cafeetjes (als in: écht vintage, als in: oude meuk), staat ‘O Corvo tóch in mijn lijst van favorieten. Want het mag dan voelen of je bij je oma op bezoek bent wanneer je binnen loopt, de focaccia’s zijn om te smullen en de zelfgemaakte Portugese limonade op een zonnige, warme dag niet aan te slepen.

7. LX Factory

LX Factory is een beetje een mix van het Westergasterrein en de NDMS werf in ons mooie Amsterdam. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een waar hipsterparadijs. Op het fabrieksterrein vind je leuke, rauwe, creatieve plekjes. Hier kom je niet alleen voor eettentjes, maar ook voor exposities, shops en live muziek. Check dus LX Factory agenda voor je hier naar toe gaat!

10-hotspots-in-lissabon-1 10-hotspots-in-lissabon-6

8. Typographia

Naast fijne eet- en drinktentjes heeft Lissabon natuurlijk óók een paar toffe concept stores en andere winkels. Mijn lievelings? Typographia. Een t-shirt winkel waar ze te gekke shirts verkopen, gemaakt van het beste katoen (na paar keer wassen in Nederland zien de shirts er nog steeds goed uit) en met leuke, originele prints. Leuk als souvenir én je weet gelijk dat je vrijwel de enige bent in Nederland die met dat shirt rondloopt!

9. A Cevicheria

Als er één foodtrend is waar ik gelukkig van word, dan is het wel ceviche. In Lissabon serveren ze overheerlijke en super verse bij La Cevicheria. Bestel hier verschillende kleine gerechtjes (perfect ook om te delen) en zorg dat je op tijd komt. Dit is een populaire spot en je moet niet raar opkijken als je lang moet wachten op een tafeltje. Tip: ga hier lunchen in plaats van dineren om zo de ergste drukte te vermijden.

10. Vestigius

Nog zo’n creatieve plek in Lissabon: Vestigius. In een voormalig hangar aan het water vind je deze artistieke plek waar ze hele goede gin & tonic’s serveren. Op de menukaart vind je verder Portugese wijnen, diverse cocktails en tapas waarbij je vooral veel lekkere visgerechten kunt bestellen. Op de achtergrond muziek en een ondergaand zonnetje er bij en voilà, je hebt de perfecte avond als je het mij vraagt!

Jep, Portugal is het nieuwe Ibiza. En meer. Lees hier nog even 5 redenen waarom jij nu een reis naar Portugal wil boeken.

Over Ellis
Ellis Clay is schrijven. En Amsterdam. Reizen. Smulpaap én eventplanner zijn, en man, eigenlijk nog een hele hoop meer. Bezoek hier haar website. En voor hele fijne travelplaatjes, foodkiekjes en andere gekte, ga je als je wiedeweerga naar haar Instagram-account

You Might Also Like