Featured TRAVEL

DE MOOISTE ZONSONDERGANGEN OP CURAÇAO

november 20, 2016

Morgen is het éindelijk zover. Dan pakt Kiki haar koffers en gaat ze met haar boy voor een dikke drie weken chillen op de Antillen. En aangezien ze vorig jaar ook al eens die kant op vloog, heeft ze natuurlijk een shitload aan tips voor jullie. Dit keer: de échte hotspots voor een adembenemende zonsondergang.

Want stel je eens voor: een parelwit strand, een licht briesje en de zon die langzaam in de azuurblauwe zee zakt. Geloof me, die zonsondergang op Curaçao is een dagelijks spektakel dat je niet mag missen. Het meest romantische moment van de dag vindt plaats zo tussen de 18 uur en 19 uur ’s avonds. En aangezien de gunstige ligging van het eiland en de vorm, kun je die zon vrijwel vanaf de hele (zuid)westkust goed in de zee zien zakken. Maar, op een aantal plekjes éxtra goed…

Op het dak van Koraal Rooftop bar

Aan de zuidwestkust ten hoogte van St. Willibrordus is afgelopen zomer Curaçao’s nieuwste dakterras geopend. Koraal Rooftop bar is gevestigd op het dak van het restaurant Karakter (ook écht een fijne hotspots trouwens, daarover later meer.) Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het strand en de bizar lichtblauwe zee. Bij Koraal vind je alles wat een mens nodig heeft voor de échte goede Instakiekjes van de zonsondergang. Gezellige zitjes, loungebanken en zelfs een infinity pool, een zwembad waardoor het water in de horizon lijkt over te lopen. Je snapt: ik moet die kant op.

Schermafbeelding 2016-11-19 om 14.02.22
Vanaf het strand van Grote Knip

Bij Grote Knip, net onder Westpunt, weet je zeker dat je goed zit voor een romantische zonsondergang. Dit uitgestrekte zandstrand met palmbomen is populair bij zowel toeristen als locals, die hier graag in het weekend komen barbecuen. Grote Knip ligt pal op het westen.

Tijdens happy hour bij Zanzibar

4280955043_36750bf90e_oDe Jan Thielbaai  is bij uitstek dé plek om de zonsondergang te beleven. Vanaf het strand bij Zanzibar Beach & Restaurant heb je perfect zicht op de horizon. Relax met je voeten in het zand of nog beter: dobberend in de zee. Terwijl je afscheid neemt van de dag en de nacht gaat beginnen, barst het feest hier los. Want Zanzibar staat bekend om het beste ‘happy hour’ van het eiland.

Varend langs de kust en haven

Ook op de wateren rondom Curaçao is de zonsondergang niet mis. Mijn tip: Google even naar Pelican, zij bieden diverse boottochten aan, waaronder twee Sunset trip. De boot vertrekt vanaf het strand bij Westpunt en brengt je naar de mooiste plekken langs de kust. Of vaar door de haven van Willemstad naar het Spaanse Water. Zo krijg je een hele andere kijk op Curaçao en ontdek je historisch Willemstad en de Koningin Emmabrug vanaf het water. Als de laatste zonnestralen vervagen, ga je weer terug aan wal.

Speciale zonsondergang diners

Veel hotels en restaurants op Curaçao bieden diners aan bij zonsondergang. Zo kan je bij het Avila Beach Hotel een tafel reserveren voor een drie-gangen verrassingsdiner op het Belle Terrace strand of het Blues Bar & Restaurant strand. Ook in het restaurant van Scuba Lodge in Pietermaai en bij het openluchtrestaurant van het Hilton Hotel bij Piscadera kan je romantisch dineren terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Vanuit het restaurant Landhuis Klein St. Martha heb je een wijds uitzicht over het eiland. Hierdoor zie je de zon achter de heuvels ondergaan. En misschien nog wel mijn aller aller lievelings, de zonsondergang meemaken bij Moomba Beach Club. Het heerlijke strand van het Floris Suite Hotel, waar je ’s middags goddelijk kunt eten en daarna kunt blijven hangen voor die zonsondergang met een cocktail in je hand. Toch fijn als een strand tot 20.00 uur ’s avonds open is. Oh, en toch ook wel heel schattig en gezellig in het donker: hun zwembad. Kijk dan!

14853248_10154236532639125_5756003847157264538_o
Jullie begrijpen: de komende weken komt er een lichtelijke Curaçao-spam jullie kant op. Maar, ik ga op zoek naar de allerfijnste hotspots dus mocht je ooit ook die kant op gaan (doen!), weet je in ieder geval waar je terecht kunt. Nog een paar uurtjes… En dan… VAKANTIE!

Bron: Curaçao Toeristen Bureau Europa

You Might Also Like