BEAUTY Featured Interview

DE MEEST GESTELDE NAGELVRAGEN BEANTWOORD DOOR EEN EXPERT

augustus 7, 2016

Hoe verwijder je die oh zo lastige glitternagellak? Wat is de grootste fout die vrouwen maken op het gebied van nagelverzorging? En welke kleuren zijn deze zomer niet te missen? Nagellak-expert Emmy Klos van het Amerikaanse merk Caption heeft een antwoord op al onze brandende vragen.

CAPTION Neon Pop collectieEmmy, welke nagellak trends zijn nu helemaal hot?  

“Dat zijn er wat mij betreft twee:

1. Fluoriserende kleuren. Van knallend paars tot fluorescerend roze en feloranje, deze zomer geen saaie manicure! Neon kleuren matchen perfect bij verschillende trends die gespot zijn op de runways van alle grote modehuizen; kleed jezelf van top tot teen in één opvallende felgekleurde print, met een matching nagellak als finishing touch. Of geef juist een rustige, romantische look een verrassend effect met neon details op je nagels. Met de Neon Pop collectie gaat Caption deze zomer full-on colour.”

2. Nail art. We zien de mooiste creaties verschijnen en in de zomer kun je daar extra mee uitpakken. Maar goed, niet iedereen kan alle perfecte kunstwerkjes op Instagram nabootsen, dus is er gelukkig iets bedacht om je een handje te helpen. Met sjabloontjes maak je namelijk in een handomdraai prachtige creaties op je nagels. Breng nagellak aan op het gewenste motief van het sjabloon, verspreid de lak door middel van een swiping card en druk jouw stempel op je persoonlijke nail look. Met de stempel plaats je makkelijk het motief op je nagel. Met de verschillende prints kun je eindeloos variëren en niémand die weet dat jij dat niet allemaal zelf op je nagels hebt zitten tekenen.”

En welke kleur blijft forever trendy? 

“Rood! De bestseller van Caption is toch echt wel ‘Bite Your Tongue’; een echte klassieke rode kleur. Daarnaast kun je met een goede tijdloze taupe ook nooit de plank misslaan. ‘Romance VS. Reality’ staat vrijwel iedereen prachtig.”

Wat moet je altijd doen vóórdat je je nagels gaat lakken? Sfeerbeeld CAPTION Neon Pop

“Voor het mooiste eindresultaat duw je als eerste stap zachtjes de nagelriemen terug met een bokkenpootje.  Om het langste plezier te hebben van je manicure is het aan te raden om vervolgens de nagels vóór het aanbrengen van een basecoat nog even schoon te maken met een goede ontvetter. Dit zorgt ervoor dat eventuele vuiltjes of vettigheid verwijderd zijn en zo kan de lak nóg langer blijven zitten.”

Welke fout wordt het meest gemaakt als het gaat om nagelverzorging? 

“Vaak worden de nagelriemen niet genoeg verzorgd waardoor je geen strak eindresultaat krijgt. Het is belangrijk om de nagelriemen goed te verzorgen met een speciale olie en deze regelmatig terug te duwen met een bokkenpootje. Door dit vaak te doen zal je merken dat je nagels steviger worden en er gezonder uitzien. Extra tip: breng voor een long-lasting manicure de nagelriemolie als laatste stap in je manicure aan op de nagelriemen.”

Tot slot, hoe kun je langzittende nagellak zoals Caption of glitternagellak het beste verwijderen? 

“Je kunt het in principe verwijderen met elke remover, maar voor de ideale en supersnelle verwijdering van Caption lak is er ook een speciale remover: Nail Polish Onto the Next. Met dit product kun je dus supersnel verwijderen. Bijzonder aan deze remover is ook dat er een ingebouwde glitterverwijderaar in zit. Gegarandeerd succes dus met alles wat je op nagels tegenkomt! Bovendien is aan de remover een heerlijke milde lavendelgeur toegevoegd. Dus het ruikt ook nog eens lekker.”

Foto’s: Caption

You Might Also Like