Featured FOOD

DE LEKKERSTE PERSREIS SINDS TIJDEN – LETTERLIJK JA

mei 4, 2017

Als je editors of journalisten vraagt of ze mee gaan op persreis, dan kun je dat vergelijken met het vragen aan een 3-years old of ‘ie naar Disneyland Parijs wilt. En als je dan vertelt dat het een persreis is voor een Vermouth dan heb je zojuist verteld dat het kind van 3 jaar het hele verblijf gratis ijsjes mag eten. 

Je raadt het al: onze redacteur Ivvy Chloe ging op persreis naar Friesland voor een biologische quinoa. JK! (just kidding). Ivvy mochten op uitnodiging van CoffeeConcepts ‘onderzoek’ doen naar het productieproces van Belsazar Vermouth (lees: drinken) ergens ver in het Zwarte Woud van Duitsland waar de zon scheen en de bergen hoog waren.
schermafbeelding-2017-05-04-om-10-20-07

First things first, wat is een Vermouth? To be honest had ik no idea. Ik riep iets van ja dat is een soort van gin en jenever enzo. Maar let goed op, het is een kruidige alcoholische drank op basis van minimaal 75% wijn. WIJN mensen, WIJN! Dus feest. Je spreekt het overigens uit als vermoeth en niet als vermouth, vanaf nu kun je dus iedereen gaan verbeteren. Oh en we kennen één soort Vermouth allemaal, de Martini Bianco, het merk voor studenten with no money en jonge stabiele levers. Niet te vergelijken met Belsazar, wat een kwaliteits Vermouth is, en weet je wat, dit zou zomaar eens het nieuwe drankje van de hippe mens kunnen worden. Move over you, Gin Tonic!

Als je zin hebt in een Vermouth dan heb je meestal maar te kiezen tussen een witte (mild en zoet), droge of rode (vol en bitter). Maar de mannen van Belsazar kwamen op het briljante idee om er een rosé uitvoering aan toe te voegen. En tadaaa: m’n lievelings Vermouth was geboren, de rosé. (Albert Heijn en Herman Gall, lezen jullie even mee. Die Belsazar moeten jullie dus z.s.m. in de schappen hebben.) Het is zoet, het is fris, het is zacht in de keel en het is maar 17,5% vol. Hoe je het serveert? Belsazar Rosé + Tonic of Spa Rood (ik kon niet kiezen, dus bestelde het gewoon beide) + ijsblokjes + een stukje citroenschil = de bom.

De Vintage Rosé

schermafbeelding-2017-05-04-om-10-32-50
Maar nu mijn meest favoriete Belsazar: de Vintage Rosé, deze bleek een limited edition te zijn met een beperkte oplage en een verkoopprijs van hey! daar heb je een Chanel tas. Maar zoals ik mijn vriend ook altijd probeer te overtuigen: dan heb je wél wat. Waarom deze Vermouth zo exclusief is? De mannen achter Belsazar experimenteren graag. Zo zijn ze niet alleen de eerste die een Vermouth maken van rosé wijn, maar ook nog eens van een jarenoude vintage rosé ergens onderin en achter uit de diepe kelder van Zähringer Weingut. Er was maar één houtvat dat er al zo lang lag te ‘rijpen’. Die beperkte oplage is niet zo gek dus, maar voor de prijs krijg je er wel een hele volle, zoete en unieke taste voor in de plaats.

schermafbeelding-2017-05-04-om-10-19-24
Tijdens de persreis hebben we zoveel leuke mensen mogen ontmoeten, van de wijnmaker tot aan de destilleerder tot aan de eigenaren. Ze maken er met z’n allen zo’n goed product van, het is echt enorm tof om te zien hoeveel passie mensen voor hun werk hebben. Zonder deze mensen hadden wij gewoon geen Belsazar. Wat we verder vooral hebben gedaan? Eh, heel veel Belsazar gedronken, gelachen, Belsazar gedronken, gegeten, Belsazar gedronken, geslapen en Belsazar gedronken. En tussendoor ook nog adem gehaald. Ja echt.

 

Over Belsazar

Belsazar is bedacht door twee jonge gasten uit Berlijn, waarom ze precies een Vermouth wilden maken weten ze nog steeds niet. Hoe ze dat gingen doen wisten ze toen ook niet precies. Maar nu, vier jaar na het idee, staat er een krachtig merk. Een merk met mooie dranken, in een cool jasje.

Tekst: Ivvy Chloe van der Geer
Hoofdbeeld: Pinterest

You Might Also Like